UP: - Så travelt er det ingen som har det

En mann i 20-årene måtte gi fra seg førerkortet etter å ha blitt målt til 99 kilometer i timen.

Illustrasjonsbilde fra en tidligere kontroll ved barneskole  Foto: Siri Wold

Nyheter

UP har i den siste tida mottatt flere klager fra beboere ved Skaugdalen Montessoriskole i Indre Fosen kommune. Denne uka sjekket UPs Fosenpatrulje forholdene.

LES OGSÅ: - En klassisk, livsfarlig situasjon

- Redde for ungene

- De som bor her er redde for ungene sine, og for seg selv. Trafikken går igjen for fort i dette området, forteller Øystein Braseth i UP.

Strekningen har også tidligere vært utsatt for høy hastighet blant bilister, men UP har hatt inntrykk av at trafikkbildet bedret seg. Nå ser det ut til at klagene som har kommet inn gir et godt bilde av situasjonen.

- Nå er det tilbake i god, gammel gjenge igjen, sier Braseth, før han fortsetter:

- Vi tok ei lita halvtime der mandag ettermiddag, og da føyk det én forbi i 99 kilometer i timen, akkurat i den tida da skolen sluttet. Skolegården var full av unger, og bare ett minutt før hadde skolebussen fra Rissa akkurat plukket opp spede, små førsteklassinger. Han var i ferd med å innhente en skolebuss da han ble stoppet.

LES MER: Ung bilfører raste gjennom 60-sona i 107

- En slett holdning

Det var en mann i 20-årene som fikk førerkortet inndratt etter episoden ved skolen. Han er dessverre ikke alene om å ikke respektere fartsgrensen, og Braseth skjønner godt at folk er bekymret for ungene sine.

- Det er graverende. Vi kommer til å legge inn flere kontroller her, det viste seg at det var godt hold i klagene vi har mottatt, sier Braseth.

- Hva sa sjåføren da han ble stoppet?

- Han skyldte på at han hadde det travelt. Men så travelt er det ingen som har det. Det er en slett holdning, sier Braseth oppgitt.