Søker om støtte til merking av turløyper

Turfolket vil gi løypene et ansiktsløft etter flere år med lite vedlikehold.

Turløypa som leder blant annet til idylliske Grønnvatnet i Rusasetfjellet skal merkes og vedlikeholdes utover høsten. Illustrasjonsfoto  Foto: Gunn Kari Stranden

Nyheter

Det har i lengre tid vært vanskelig å ta seg inn til de mange turløypene som går fra Reitan næringspark i Bjugn. I forbindelse med utvidelsen av næringsparken har det blitt tatt ut over 350 000 kubikkmeter med stein, og framkommeligheten for turfolket har derfor vært begrenset.

5000 kroner

I vår ble imidlertid siste salve sprengt, og nå søker Ervik Turløyper om midler fra kommunen til å ruste opp turløypene.

– Jeg har vært primus motor for disse turløypene siden arbeidet med merking begynte i 1972. Nå er det ungdommer i Ervik som ønsker å merke og ordne opp løypene, og det synes jeg er veldig positivt, sier Idar Solhaug.

Solhaug har på vegne av dugnadsgjengen søkt om 5000 kroner fra Bjugn kommune til merkemaling, koster, trematerialer og spiker.

Parkeringsplass for turfolk

Målet er å gjøre løypene godt synlig og gi økt framkommelighet i traseene.

– Adkomsten til løypene har vært mer eller mindre stengt nå i lang tid på grunn av anleggsarbeid, men dette ser nå ut til å nærme seg ferdig. Grunneier har gitt signaler om at det skal etableres parkeringsplass og mulighet for å komme inn i løypene i løpet av høsten, sier Solhaug.  

Turstiene leder til populære utfartsmål som Grønnvatnet og Linken.

Fjerne kvist og feste plank

– Det er flott turterreng og fine løyper, med det er på tide at vi gjør noe med dem nå. Vi må få unna kvist, merke bedre og feste plank på nytt. Dette er populære løyper så vi ønsker å gjøre dem tilgjengelig for alle, sier Solhaug.