Her jevnes restauranten med jorda

Mandag denne uka begynte arbeidet med å rive det gamle terminalbygget ved ferjeleiet på Brekstad.

Mandag denne uka begynte arbeidet med å rive det gamle terminalbygget ved ferjeleiet på Brekstad. Bygget brant 17. juli i år.  Foto: Ina Marie Haugen

Nyheter

Det var 17. juli at det brøt ut brann i lokalene som huser serveringsstedene Jafs og Sjøsiden ved ferjeleiet på Brekstad.

Skadene etter brannen var så omfattende at man nå er i gang med å jevne det gamle terminalbygget med jorda.

– Teknisk ikke brukbart

Det bekrefter styreleder Morten Rosenlund i Sjøsiden Brekstad AS, som eier bygget.

– Bygget er erklært teknisk ikke brukbart, og det er billigere å rive det enn å koste på det. Det er rett og slett utbrent innvending, sier Rosenlund.

Det er Tore Løkke AS som utfører oppdraget. Tirsdag var de i gang med hjulmaskin på stedet, med mål om å ferdigstille arbeidet i løpet av onsdag.

Man regner med å være ferdig med arbeidet i løpet av onsdag denne uka.  Foto: Ina Marie Haugen

 

Flere alternativer

Ifølge Rosenlund vurderer selskapet nå flere alternativer for hva som skal skje med tomta. Det er foreløpig ikke avgjort om de skal bygge noe nytt.

Det er for øvrig Ørland kommune som eier selve tomta, mens eiendomsselskapet eier bygget.

– Det kan også bli aktuelt med et makebytte med kommunen, men vi er ikke interessert å starte opp matservering på det nye ferjeleiet. Vi tror ikke det vil være god butikk når ferjene får matutsalg, sier styrelederen.

Nye lokaler

Puben Sjøsiden har vært midlertidig etablert på Sjøsiden nattklubb lengre opp i sentrumsgata siden brannen, mens restauranten Jafs har vært stengt. Der blir det nå endringer, opplyser Rosenlund.

– Vi etablerer Jafs midlertidig i de gamle lokalene til Smak. Det er det små justeringer som skal til før vi kan åpne, trolig i slutten av september eller begynnelsen av oktober.

– Vi jobber med å få til en midlertidig løsning der sportspuben flytter inn i den gamle Brustad-bua ved nattklubben. Det er trolig klart i løpet av en måned. Vi har også en langsiktig plan for de to stedene, men det kan vi ikke si noe om foreløpig, sier Rosenlund.