Varsler store endringer på ferjeleiet. Bilen din kan bli borttauet

To oppstillingsfelt på ferjeleiet blir stengt fra og med 17. september. Parkeringsplasser vil også bli flyttet.

De to oppstillingsfeltene til venstre i bildet blir stengt fra og med 17. september. Felt tre og fire blir da brukt som oppstillingsfelt. Feltet hvor biler står parkert lenger til høyre, blir også stengt for parkering.  Foto: Lars Erik Sira, Statens vegvesen

Nyheter

- Vi skal snart begynne å jobbe i oppstillingsfelt 1 (fergekø) og i området på sjøsida av felt 1. Dette innebærer at oppstillingsfelt 1 og 2 blir stengt fra og med 17. september (uke 38), og med sannsynlig varighet til begynnelsen av november, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Nye ferjer

Det bygges for tiden nye ferjekaier både i sambandet Flakk - Rørvik og Brekstad - Valset. Ved nyttår skal nemlig nye elferjer settes i drift, og dette krever ny infrastruktur på land.

I Rørvika i Indre Fosen kommune begynner den nye kaia å ta form.

Les mer: Slik blir din nye ferjehverdag.

Den nye ferjepiren tar form.  Foto: Lars Erik Sira/Statens vegvesen

 

Borttauing

På grunn av anleggsarbeidet i oppstillingsfelt 1 på ferjeleiet, vil ferjekøa fra 17. september stå i felt 3 og 4. Parkeringsplassene, som i dag benyttes i felt 5, blir også fjernet. Vegvesenet vil i stedet utvide slik at det blir én ekstra parkeringsrad inne ved berget. Med tre rekker med parkeringsplasser ved berget nede ved dagens ferjekai, mener vegvesenet at parkeringstilbudet vil være omtrent som før.

- Vi planlegger å dekke til parkeringsskiltene knyttet til felt 5 fredag morgen 14. september. Kjøretøy som eventuelt står her mandag 17. september vil bli tauet bort, sier Johnsen i pressemeldingen.

Vegvesenet opplyser også om at det fra cirka uke 41 vil bli nye parkeringsplasser der hvor servicebygget tidligere sto i Rørvika.

Her blir parkeringsplassen utvidet med én ekstra rad.  Foto: Lars Erik Sira/Statens vegvesen

 

Flakk

Også på den andre siden av fjorden, på Flakk, pågår det anleggsarbeid ved kaia.

«På Flakk fergekai vil de partiene som har vært gravd opp bli asfaltert i løpet av oktober. Deretter kan oppstillingsfelt 1 og 2 åpnes igjen», skriver vegvesenet i pressemeldingen.