Sa enstemmig ja til å støtte en god sak – igjen

Osen formannskap besluttet på sitt siste møte å bevilge 7.000 kroner til årets TV-aksjon i regi av NRK.

Illustrasjonsbilde.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Vedtaket var enstemmig.

Ga mest i fjor

Osen har gjennom mange år har utmerket seg i fylket, når det kommer til bidrag per innbygger til den store TV-aksjonen.

Av de sju Fosen-kommunene var det de to kommunene lengst i nord som ga mest per innbygger i 2017. Osen ga 97,86 kroner per innbygger, noe som ikke bare var mest på Fosen, men mest blant samtlige 25 sørtrønderske kommuner. Nest best på Fosen var Roan, med 66,08 kroner per innbygger. Ørland var kommunen som ga mest penger totalt, med 284 960 kroner (53,86 kroner per innbygger). Rett bak Ørland fulgte Åfjord, som samlet inn totalt 156 964 kroner (48,11 kroner per innbygger). Leksvik kommune ga 40,42 kroner per innbygger, mens Rissa og Bjugn ga henholdsvis 39,04 og 34,92 kroner hver. Det var henholdsvis fjerde minst og minst i fylket.

Over sju milliarder

Nina Gulzari, fylkesaksjonsleder i Trøndelag, sendte inn forespørselen til Osen kommune om støtte til årets aksjon, som er tildelt Kirkens Bymisjon. Aksjonsdagen er 21. oktober.

Gulzari opplyser om at over 98 prosent av Norges kommuner og fylker bidro til TV-aksjonen i fjor.

TV-aksjonen i NRKs regi regnes som verdens største dugnad og har utviklet seg til et nasjonalt løft for en god sak. NRK opplyser om at siden starten i 1974 er mer enn sju milliarder kroner blitt samlet inn.

Care Norge i 2019

Hele 13 organisasjoner søkte om å bli tildelt TV-aksjonen i NRK i 2019. NRK besluttet at den tildeles Care Norge.