Hjalp til i valgkampen i Sverige

Selv om Asle Lajos Moholt (lengst til venstre) var eneste fra Indre Fosen som reiste til Östersund for å hjelpe "sossarna" så var han ikke alene.

  Foto: privat

Nyheter

Søndag 9. september var det valg til Riksdagen i Sverige og mange AUF-ere hadde tatt turen over grensa for å hjelpe Socialdemokraterna og Stefan Löfven til en periode til i regjering.

- Artig og lærerikt

- Det var morsomt å bidra og vi gjorde mye som var både artig og lærerikt, forteller Asle Lajos Moholt.

- Vi la valgbrosjyrer i brevsprekkene til folk som bodde i blokkleiligheter, satte opp skilt langs veier og parkeringsplasser og vi delte ut brosjyrer til folk på stand. Vi holdt på fra morgen til kveld. Alle var trivelige å snakke med og alle tok godt i mot oss, forteller han og avslører at en lærerik, hyggelig og flott tur til Sverige ble avsluttet med litt harryhandel.

Jevnt

Socialdemokraterna ble største parti med 28,4 prosent. 

- Om de rødgrønne blir største blokken er mer usikkert siden de har bare ett mandat ledelse på den borgerlige blokken Alliansen. Den blokkledelsen kan de rødgrønne dessuten miste når forhåndsstemmer, poststemmer og stemmer fra utlandet blir talt opp på onsdag 12. september. Så jevnt var altså dette valget, oppsummerer Moholt.

LES OGSÅ: Fikk stemme i det ungarske valget