Bjørnejakta

Kadaverfunn var ikke nok

Nå er søknaden om fellingstillatelse på bjørn ferdig behandlet av Fylkesmannen.

Mandag 20. august ble dette bildet tatt av bjørnen i Grønlia i Verran. Etter dette har to ny kadaver blitt funnet.  Foto: VILTKAMERA

Nyheter

Torsdag 6. september søkte Indre Fosen, Åfjord og Verran kommuner om skadefelling på brunbjørn. Grunnen var skadehistorikken som har vært i området i sommer, samt kadaverfunnet til Kristoffer Moan i Leksvik på torsdag.

"Det foreligger ikke nye skader påvist til bjørn i området, og Fylkesmannen vurderer det slik at det ikke dreier seg om en pågående skadesituasjon på nåværende tidspunkt" heter det i vedtaksbrevet fra Fylkesmannen. Kadaveret som ble funnet torsdag var antatt en uke gammel.

- Ordføreroppropet på sin plass

- Vi har litt problemer med å forstå logikken og sammenhengen i forvaltningen fra statlig nivå. På den ene siden er det gitt lisensfelling etter en forståelse og vedtak om at det skal tas ut en bjørn på Fosen. På den andre siden velger man å ikke bruke det verktøyet som det kommunale skadefellingslaget er, sier Tore Solli i Indre Fosen kommune.

Han mener det blir et for stort fokus på paragrafer og detaljer og for lite på det store bildet i saken.

- Dette understreker nok at ordføreroppropet som har kommet og kravet om å ha en gjennomgang av hvordan dette fungerer, er på sin plass, sier han.