Ny rektor ansatt

- Jeg er både glad og ydmyk

Borghild Husdal Buhaug blir den aller første rektoren på den nye Indre Fosen videregående skole som skal bygges i Vanvikan.

Borghild Husdal Buhaug blir den første rektoren på Indre Fosen videregående skole. 

Nyheter

Borghild Husdal Buhaug (54) tiltrer som rektor 1. august 2019.

I perioden 1. januar – 1.august er tittelen hennes «prosjektrektor». Hun skal da planlegge sammenslåingen av Rissa og Leksvik videregående skole.

-Jeg gleder meg til å bli kjent med fagmiljøet i Rissa. Det blir spennende å bygge opp en ny og moderne skole, sier den nyansatte rektoren, og påpeker at dette er noe hun skal gjøre sammen med de ansatte.

Rektor og ordfører

Borghild Husdal Buhaug har vært rektor ved Leksvik videregående skole siden 2007.

Før det var hun ordfører i Leksvik kommune.

I tillegg har hun vært lærer i Leksvik kommune og ved Leksvik videregående skole.

Utdannelse

Hun har Cand. Mag.-utdanning fra NTNU og Trondheim lærerhøgskole. I tillegg har hun Master i kunnskaps- og innovasjonsledelse fra Copenhagen Business School, heter det i pressemeldingen fra Trøndelag fylkeskommune.

Fylkeskommunen har i tillegg til Husdal Buhaug ansatt Herdis Floan (57) som ny rektor på Strinda vgs og Øyvind Togstad (52) som ny rektor på Orkdal vgs.

Fornøyd med ansettelsene

Å ansette så mange nye skoleledere på en gang er ikke så enkelt. Direktør for utdanning i Trøndelag fylkeskommune, Vegard Iversen er fornøyd

- Det er krevende å ansette så mange nye rektorer på en gang. Heldigvis har vi hatt mange gode søkere å velge blant. Nå ser jeg fram til å jobbe med disse flinke folkene i sine nye roller.