- Det brant til naboen i fjor, men det går ikke an å forestille seg dette før man står oppi det selv. Man står plutselig helt på bar bakke og har ingen verdens ting, sier han når Fosna-Folket ringer to dager etter brannen.

Var i huset

Lillemo forteller at han dro på jobb klokken 14.50 mandag ettermiddag. Bare et lite kvarter senere ringte kona og fortalte at huset brant.

- Det må ha skjedd fort. Kona og datteren var i huset, men det var ikke noe problem for dem å komme seg ut, sier Lillemo.

Han bekrefter at verken kona eller datteren ble skadd i brannen.

- Heldigvis. Det er ikke noe som er bedre enn det, sier stjørnværingen.

Så inn i huset

Lillemo forteller at han vokste opp i huset som brant. Huset er nå sperret av, og det er uklart hva som eventuelt kan reddes av inventar og eiendeler. Årsaken til at det begynte å brenne er heller ikke kjent.

- Jeg må si som brannsjefen at huset må i hvert fall totalrenoveres inni. Jeg tviler egentlig sterkt på om man får ut sotlukta, men vi får se. Jeg ringte politiet og spurte om å få gå inn i huset for å hente medisinen min om kvelden. Det fikk jeg lov til. Medisinen lå på bordet rett innom altandøra, men det viste seg at den var ødelagt i brannen.

- Hvordan var det å se inn i huset?

- «Kjift». Det var ikke noe artig syn, påpeker fosningen.

På bar bakke

Han regner med at mange eiendeler har gått tapt i brannen.

- Noe kan sikkert renses, men eller har jeg ikke noe. Det var jo en del uerstattelige ting i huset som jeg kanskje ikke får igjen. Jeg hadde blant annet ting etter foreldrene mine der. Men vi får se, sier Lillemo og påpeker at han ikke har oversikt over hva som eventuelt har berget.

Etter brannen mandag hadde familien bare det de sto og gikk i. Da var det godt å ha gode venner som stilte opp.

- Vi hadde ingen verdens ting etter brannen. Huset var jo sperret av. Jeg vil rette en stor takk til Edvin Øian som er en meget god kamerat av meg. Han sa vi fikk bo så lenge vi ville til ham, og vi har vært der etter brannen. Så må vi jo finne et eget permanent bosted snart. Vi må også kjøpe inn alt på nytt, påpeker Lillemo.

Han vil også takke forsikringsselskapet som sørget for at familien fikk kjøpe inn det viktigste av klær allerede dagen etter brannen.

- Må gå videre

Lillemo påpeker at livet må gå videre, men han sier at det er noen tunge stunder etter brannen.

- Det er litt tungt nå, men det går vel seg til når man får det litt på avstand. Jeg må prøve å se fremover. Livet må gå videre. Jeg har heldigvis gode venner som støtter oss. Jeg fikk fri fra jobb i dag, men det er ikke noe vits i å sitte hjemme heller, så jeg dro på arbeid, forteller stjørnværingen som jobber som sjåfør i Trønderbilene.

Han ønsker også å takke brannvesenet som var raskt på brannstedet mandag ettermiddag.