Se bildene

Stappfullt telt på matfestivalen

Det var tilløp til trengsel da folk ville ha en smak av «Fristelser fra Fosen» under Trøndersk Matfestival i helga.
Nyheter

Om lag 150 utstillere, mange av dem fra Fosen, deltok under Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen som ble arrangert i sentrum av Trondheim fra torsdag til lørdag. Folk sto i kø for å få smaksprøver eller kjøpe kortreist mat og drikke fra gårdsmatprodusenter i Midt-Norge.

Spekemat

En av utstillerne som var å finne i Fosen-teltet var Nordmeland Gårdsmat fra Osen med Jørn Nordmeland i spissen. Bedriften solgte spekematprodukter laget av kjøtt fra gårdens egen storfebesetning og produkter laget av hjortevilt felt av lokale jaktlag.

Da avisa snakket med ham fredag ettermiddag hadde han og medhjelperne full sjau med å betjene ivrige kunder.

- Responsen er god og salget går godt. Om det blir noe igjen av det er en annen sak. Vi hadde planlagt at to av oss skulle stå og selge til enhver tid og en skulle ha litt fri, men det er sånn trøkk her at vi må være på alle tre hele tiden, sa Nordmeland.

Øl og is

Den som var ute etter noe å svelge spekematen fra Osen ned med kunne gå noen skrev over til Reins Kloster og Hans Henrik Horneman fra Rissa. Han solgte øl og iskrem.

- Det er litt surt vær i dag, så salget både av iskrem og øl går litt tregt her i teltet. På Bryggerfestivalen, hvor vi også er med, går salget av øl godt. Regnvær er ikke det beste været for iskremsalg, men som bonde er jeg svært glad for regnet som faller. Vi trenger det nå, sa Horneman mens dråpene fra oven gjorde Fosen-teltet enda stinnere av folk.

Matmanifest

I forbindelse med matfestivalen undertegnet Indre Fosen-ordfører Steinar Saghaug(H) Trøndersk Matmanifest. Det trønderske matmanifestet skal skape merverdi ved å bevare, styrke og videreutvikle trøndersk matproduksjon og matkultur gjennom å bevisstgjøre enkeltmennesker, organisasjoner og bedrifter. Det trønderske matmanifestet skal skape stolthet og identitet, heter det manifestet som inneholder åtte punkter Indre Fosen kommune nå har sluttet seg til.

LES OGSÅ:Pølsa som vant NM