NM i feltpistol 2018

Medaljefamilien

John Sverre Aas pekte seg ut revolver-grenen under NM og sa "det har jeg lyst til å bli norgesmester i".

Britt Elena Wollan tok NM-gull i finpistol.  Foto: Privat

Nyheter

Fra 23. til 28. juli ble det avholdt norgesmesterskap i feltpistol i Oppdal. For ørlendingene Britt Elena Wollan og sønnene hennes John Sverre Aas og Oliver Tobias Aas ga stevnet en medaljefangst av de sjeldne. Hele 10 stykk kan nå settes hjemme på peishylla. Wollan forteller om en innholdsrik uke.

Spesiell gullmedalje

- Jeg skyter for Støren, som også var med å arrangerte NM, så det var veldig lange dager. Men tilbakemeldingene fra folk var positive, sier hun fornøyd.

Wollan velger å trekke fram sønnenes prestasjoner som det artigste fra stevnet. Og en gullmedalje var ekstra spesiell.

- John Sverre som skøyt i ungdomsklassen tok først bronse i spesialrevolver på tirsdag. Så pekte han seg ut revolver-grenen etterpå og sa "det har jeg lyst til å bli norgesmester i", og innfridde. I tillegg fikk han sølv i finpistol, forteller hun.

Broren Oliver som skøyt i ungdomsklassen fikk bronse i militærpistol og sølv i finpistol. Selv tok Wollan med seg det edleste metallet.

John Sverre Aas med beviset på seieren i revolver i ungdomsklassen.  Foto: Privat

 

Bruker mye luftpistol

- Jeg fylte løypa i finpistol, men måtte ut i omskyting. Etter andre runde greide jeg det, sier hun.

Sammenlignet med tidligere NM er dette John Sverres første pallplasser ifølge Wollan. I tillegg til de tre individuelle medaljene fikk han også med seg fire laggull.

- Oliver er førsteårs junior og der er nivået litt hardere. Han ble veldig overrasket over sølvet i grovpistol, fordi han selv mente han skøyt dårlig. Da sa jeg til ham at det ikke har noe å si når resten skyter dårligere, sier hun og ler.

Suksessen i NM har slettes ikke kommet gratis. Wollan forteller om viktig trening og riktig innstilling.

- Jeg selv har ikke trent noe spesielt. Vi skyter en del stevner både på sommeren og vinteren. Dessuten trener vi en del med luftpistol. Dette er kjempefin trening uansett hvilken skyting man skal bedrive. Avtrekk og siktemidler er det samme, selv om mye er ulikt. For guttene sin del så forteller jeg dem bare at de må huske å ha trua på å klare det. Det gikk jo veldig bra denne gangen, sier Wollan.

Oliver Tobias Aas tok sølvmedalje i grovpistol for juniorklassen  Foto: Privat

 

Vises på NRK

14. august går NM i baneskyting av stabelen i Stavanger. Dit skal Britt Elena Wollan, men for guttenenes del blir dette stevnet nedprioritert. Da har tross alt skolen startet igjen.

- Det hadde vært artig å få med seg et par pallplasser i Stavanger. Finalene skal vises på NRK, så jeg håper å komme med på finaleprogrammet for damer, men da må man ha dagen, forteller hun.

I motsetning til sønnene som kom til kort i kvalifiseringen, er Wollan klar for nordisk mesterskap senere denne måneden. Med seg får hun også med seg Jørgen Vik fra Ørland.