Kom heim med to gullmedaljer og en sølvmedalje

Stig Wemundstad fra Stadsbygd IL gjorde det skarpt i årets nordiske mesterskap i friidrett for veteraner.

Stig Wemundstad etter seieren på 400-meterløpet. Til venstre står sølvvinner Steven Peter Toy fra Danmark, og til høyre står bronsevinner Reijo Hayrinen fra Finland.   Foto: Privat

Nyheter

Wemundstad konkurrerer i klassen 60-64 år.  Mesterskapet gikk i Borås i Sverige.

- 400 er favoritten

Stadsbygdløperen, som bor i Vanvikan i Indre Fosen, ble nummer to på 100-meteren, mens han klatret øverst på seierspallen etter 200-meteren og 400-meteren. På 100-meteren ble tiden 13.35. På 200-meteren ble han klokket inn på 27.23, og tiden på favorittdistansen ble 59.84.

- Jeg er fornøyd med resultatet. Tidene er bra også, synes jeg. 400 er favoritten min, og der kom jeg under minuttet. Det er bedre enn jeg hadde forventet, sier veteranløperen.

Flere utfordringer

Nå står både NM og VM for tur.

- Veteran-NM blir arrangert på Stjørdal i slutten av august, og der skal jeg delta. I september er det VM i Spania. I VM skal jeg bare løpe 400. Det får holde det. Greier jeg å komme til semifinalen i VM, skal jeg være fornøyd. En finaleplass tror jeg blir vanskelig, sier Wemundstad.

Trener regelmessig

Han har sanket mye edelt metall som veteranutøver, og han trener regelmessig.

- Løpingen er fritidssyssel og mosjon for meg. Jeg trener omtrent annenhver dag. Jeg må kvile litt også, sier den nybakte nordiske veteranmesteren.

LES OGSÅ:Her blir friidretten overrasket med en halv million