Nominasjonskomiteen og programkomiteen til de to partilagene er konstituert. Varaordføreren sier de ikke har kommet skikkelig i gang med å samle trådene ennå. Sjøl har han vært i posisjon som varaordfører sia valget i 2011.

Veteran

Husdal var 26 år gammel i 1986. Det var første gang han sa ja til å stille seg på lista til Senterpartiet i Åfjord. Sia den gangen har han blitt dratt mer og mer inn i det politiske arbeidet. Da han for elleve år sia ble kommunens varaordfører, ble politikk den største beskjefigelsen utenom gårdsdrifta. Han og kona Anny driver gård i Norddalen. Som politiker har han både markert seg som frittalende skarp, men han har også visst å være med på store kompromiss. Senterpartiet tapte saken om plassering av svømmehallen. Da var det dem blant motstanderne av vinneralternativet som mente at de burde stå på sitt. Husdal mener det toget har gått.

– Plasseringa er bestemt, og da må vi godta det. Skal vi være med å påvirke framtida, må vi arbeide ut fra det, sier bondehøvdingen.

Arbeidstid

Varaordføreren har ei deltidsstilling som varaordfører. Han sier at noen mener det innnebærer at han bør ha faste kontortider, men han har valgt å være mer fleksibel.

– Det er bedre både for embedet og for gårdsdrifta at jeg kan stille opp når det trengs, sier han.

Hvem som kan tenkes å ta over som førstekandidat hvis han trekker seg,  har ikke åfjordingen gjort seg opp noen klar formening om.

– Det er flere som er aktuelle, sier han.