For ei knapp uke siden flyttet Christian til Bjugn sammen med samboeren og sønnen. Familien har nylig tatt over et småbruk like ved Dypfest kai på Nes.

Fem ansatte

Med seg på flyttelasset fra Leka i Ytre Namdalen har Christian med firmaet sitt, Austra Bygg og rehabilitering AS. Tømrerfirmaet gjør alt fra enkle vindusskift til oppføring av eneboliger.

– Jeg startet opp firmaet selv for seks år siden, og mesteparten av oppdragene våre har vært i Leka kommune. Fortsatt har vi ett år med oppdrag i Leka, så tre ansatte er stasjonert der, forteller Christian, som er utdannet tømrer.

Totalt har firmaet fem ansatte. Målet er å ha ei avdeling nordafor, og forhåpentligvis kunne ansette flere på Fosen dersom oppdragene blir mange nok.

Mye bygging nå

– Jeg vet ganske lite om markedet her ute, men jeg regner med folk har bruk for snekkere her også. I tillegg er det mye bygging i området akkurat nå, sier Christian og forteller at han allerede har fått to oppdrag.

– Hva skal til for å lykkes?

– Det går mye på rykte og renommé i denne bransjen. Man må holde avtaler og sørge for at kunden er fornøyd med både pris og produkt, sier han.

Christian påpeker at det er langt mindre forhold i Leka kommune enn i Bjugn. Han er derfor optimistisk for framtida.

Drømmejobben

– Det er alltid spennende å starte opp et nytt sted, men det er alltids jobber å få, sier han.

Selv har han jobbet som tømrer i syv år, og har aldri vært i tvil om at han har drømmejobben.

– Man får holde på ute i all slags vær, og man får være i aktivitet mens man jobber. Jeg kunne nok ikke hatt en kontorjobb, det blir nok papirarbeid på kveldstid og i helger på grunn av firmaet uansett, sier han.

Han ser fram til å bli bjugning.

– Det virker som et veldig bra sted å bo. Jeg hørt mye bra om skolene og barnehagene, og ikke minst så er det mange fritidsaktiviteter å velge mellom, sier han.