Med en driftsinntekt på snaue 400 millioner for 2017 hadde Stjern Entreprenør rekordår for omsetning i fjor. I likhet med Johs J. Syltern, som Fosna-Folket skrev om i vår, Har Stjern økt betydelig fra 2016 til 2017, med en oppgang på 75 prosent. Dette skyldes riktignok også at 2016 var et litt dårligere år med noen utsatte prosjekter.

På utkikk etter folk

- Det var en bra økning fra 2016 til 2017. Alle Åfjordsentreprenørene økte, forteller daglig leder i Stjern Entreprenør, Sindre Stjern-Strøm.

Til tross for stadig fremgang har antall ansatte ligget på likt nivå. Stjern-Strøm mener det stort sett har gått bra.

- Vi merker selvfølgelig at vi trenger mye arbeidskraft når det er så høy aktivitet som vi har hatt i det siste. Men det har gått veldig bra, sier han.

Han opplyser om at firmaet kontinuerlig er på utkikk etter å styrke staben.

Er tilpasningsdyktige

Stjern-Strøm merker at aktiviteten er høy og at konkurransen er tøffere nå enn før. Han mener de må regne med dette og at det er bra med konkurranse.

- Vi er konkurransedyktige både mot andre lokale firmaer og de som kommer utenfra og vil ha markedsandeler på Fosen og i Trøndelag, opplyser Stjern-Strøm.

Han mener at firmaet skiller seg positivt ut ved å være en familieeid og lokalt forankret bedrift med fokus på lokale arbeidsplasser og godt miljø. I dagens marked mener han de er tilpasningsdyktige.

- Vi har fokus på lokale arbeidsplasser og godt miljø. Dessuten er vi er også veldig allsidige, og med den brede kompetansen vi besitter kan vi ta varierte oppdrag både innen bygg og anlegg, forteller han.

På spørsmål om hva Stjern Entreprenører kan bli bedre på, svarer Stjern-Strøm at det er viktig at de følger med på det som skjer i bransjen. I en tid med stadig mer fokus på digitalisering, kan det være utfordrende for en liten aktør i nasjonal målestokk å henge med.

- Vi har ikke like stor administrasjon som de største entreprenørene i Norge, men kompenserer med en kombinasjon av nøkkelperson og leide tjenester, forteller han.

Vindkraftutbygginga viktig

En av hovedgrunnene til at det nå går så bra med firmaet er vindkraftutbygginga på Fosen. I en periode hvor regionen også har vegprosjekt og ferdigstilling av flybase, er det naturlig med økt omsetning for entreprenørene i området. Stjern-Strøm er forberedt på at oppgangen kan avta når de store byggeprosjektene nærmer seg slutten.

- Det er ekstraordinært, slik det har vært i denne perioden. Etter hvert vil vi komme tilbake til normalsituasjonen. Derfor er det bra vi har flere bein å stå på med prosjekter utenfor Fosen, poengterer han.

Hovedfokuset flyttes naturlig nok til disse etterhvert. Stjern-Strøm forventer at markedet kan svinge litt i tiden framover, men mener firmaet er robust, og klarer å håndtere en eventuell nedgang. De har ikke noe uttalt mål, men han håper at de holder seg slik som tallene er i dag.

- Jeg mener vi kan si oss fornøyd hvis vi greier å opprettholde dagens omsetningsnivå, forteller han.