Natt til onsdag var jegerne nok en gang på plass for å speide etter bjørnen i Leksvik. Beitelagsleder Kristoffer Moan forteller at statusen er uendret.

- Vi har ligget ute på strategiske punkt for å se om vi klarer å gjøre nye observasjoner, men det har ikke kommet noen i løpet av natta, sier Moan.

Enda et område

Han forteller at de umiddelbart skal ut på leting etter kadaver. Han regner med at det blir funnet nye i løpet av dagen. I går ble enda et område aktuelt.

- Det ble funnet et kadaver i et område der det ikke er funnet noe før. Dette er lenger øst i Leksvik i området rundt Myvatnet og Måvatnet. Kadaveret var imidlertid ikke ferskt, men det viser oss hvor bjørnen har gått, sier han.

Utfordrende å finne

Moan forteller at de tar i bruk kadaverhunder for å lettere komme til i ulendt terreng. Sauen som måtte bli avlivet i går lå i et område som han mener ikke et menneske ville vært i stand til å finne.

- Når sauen er skadet, trekker den seg langt unna for å dø. Dermed gjør det jobben vanskeligere for oss å finne dem, sier beitelagslederen.

Helikopter i beredskap

Tirsdag ble det klart at fylkesmannen har innvilget søknaden fra Indre Fosen kommune om å bruke helikopter med varmesøkende kamera i jakten på bjørnen.

- Foreløpig vurderes det ikke som hensiktsmessig med helikopter, men det er i beredskap og vil tas i bruk ved behov, forteller Moan.

Adressa opplyser at helikopteret som er i beredskap er privateid og har ikke varmesøkende kamera. Dette er leid inn fordi de fleste helikopterfirmaene er opptatt med å slokke branner på Østlandet.