I den siste tida skal det ha vært en del folk som har ytret seg kritisk til at det arrangeres mange festivaler i Åfjord – delvis med offentlig støtte. Dette mener Solberg blir snevert.

– Når noen hevder at penger heller kunne vært gitt til lag og organisasjoner, har de bare fått med seg en del av bildet, sier Solberg.

Aktivitet

Samvirkelagsbestyreren opplever nå den mest hektiske tida på året. Sjøl har han arbeidsdager som strekker seg fra tidlig morgen til seint på kvelden. Da de to festivalene på Stokkøya ble arrangert, to helger på rad, merket ha enda mer trykk enn vanlig.

– De foregikk før det store skyvet kommer med fellesferien. Det har vært en pangstart på sommersesongen. Vi har ikke levert så mye varer til dem, men vi har følt trykket, sier bestyreren.

Samdrift

Stokkøya Festival og Stoksund Sommerfestival er bygd opp rundt to ganske ulike konsepter. I ettertid ser det ut til at begge begivenhetene går ut med overskudd. I samband med Stokkøy-festivalen ble det etablert en bobilcamp i Sossvika, i nærheten av marinaen og Bygdeboksen. Dette er ei etablering Solberg har etterspurt i lang tid. Han er sjøl bobileier og har sett behovet. Aller best synes han det er at de har klart å samle så mye folk uten at det har ført til forsøpling.

– At det går er helt fantastisk, sier han.

God reklame

Begge festivalene har etter Solbergs mening gitt god reklame til kommunen og det har også bidratt til å gi noen ekstra kroner i kassen til den lokale handelsstanden. Dette skal også ha vært merkbart i sentrum, sjøl om Solberg ikke har fått bekreftet noen tall på dette.

– Jeg hadde en debrief med Thomas Ryjord etter den første festivalen. De hadde lært mye, og de kan få det til enda bedre neste år, sier Solberg.

Publikumsrekord

I samband med festivalene var det kjørt utover en del utstyr. En kjølecontainer ble kjørt utover av svigersønnen til Solberg. Denne ble benyttet begge helgene.

– Noen har vært grinete fordi den ene festivalen fikk støtte. Den støtten kommunen har ytt betaler seg i form av ringvirkningene. Spør drosjenæringa eller overnattingsstedene om ikke festivalene har gitt ekstra omsetning, sier Solberg.

Solberg var med og hjalp til på den siste festivalen. Det fungerte godt, mener frivilligarbeideren. Han peker på at begge festivalene hadde gode overskudd og at de samarbeidet på mange områder.

– Synergieffekten av festivalene er god, og dette gagner hele kommunen, sier Solberg.