Klokka 07.43 søndag skrev politiet på Twitter at de har mottatt melding om utslipp av rapsolje ved fiskefôrfabrikken på Valsneset i Bjugn kommune. Både brannvesen og politi undersøker forholdet, het det i meldinga.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt opplyser til Fosna-Folket at det sendt en patrulje til Marine Harvest sin fabrikk på Valsneset for å vurdere omfanget av lekkasjen, etter anmodning fra brannvesen.

Brannvesenet sier til Fosna-Folket at det er om lag fem kubikk, altså fem tusen liter olje, som har lekket.

- Brannvesenet har vært på stedet og fått opp fire av fem kubikk. Da avslutter vi aksjonen, så tar firmaet opp siste rest selv, opplyser operasjonsleder Joakim Andresen ved 110-sentralen.

Andresen forklarer at metoden som ofte brukes for å redusere oljeutslipp, er at det legges ut lenser som skal begrense spredning av oljen. Deretter pumpes oljen opp.

Andresen er ikke kjent med hvilke skadevirkninger utslippet har, men sier at Kystverket blir varslet i slike tilfeller. Årsaken til lekkasjen er foreløpig ikke kjent.

Fabrikksjef Claes Jonermark sier til Fosna-Folket at lekkasjen skjedde da de skulle ta imot olje fra en båt. Ifølge Jonermark er det totalt 6000 liter som har lekket, og 1000 liter som har lekket ut i sjøen.

- Vi vet ikke eksakt om det har oppstått en brukerfeil eller teknisk feil. Vi holder på å undersøke årsaken, sier Jonermark.