Plutselig dukket rådmannen opp med blomster og konvolutt

– Bjugn kommune er veldige glade for tilbudet de står for. Vi trenger møteplasser der folk kan samles, sier rådmannen.

Café & Litt Te i Botngård fikk torsdag overrakt en pengegave pålydende 26.000 kroner av Bjugn kommune. Her overrekker rådmann Ådne Røkkum gaven til Anita Myhre, Ragnhild Andresen, Feven Teklu og Ingeborg Nygaard.  Foto: Ina Marie Haugen

Nyheter

Torsdag ettermiddag dukket Bjugn-rådmann Ådne Røkkum opp på serveringsstedet Café & Litt Te ved Mølla kjøpesenter i Botngård. Med seg hadde en blomsterbukett og en konvolutt.

– Nå har næringsfondsmidlene blitt regionale, og ikke lenger kommunale. Da bruker vi opp siste rest av det kommunale næringsfondet vårt på 26.000 kroner til å støtte en lokal bedrift, sier Røkkum.

Åpnet i ny drakt

I slutten av april inviterte kafeen til nyåpning etter en omfattende oppussing som ga dem mer enn dobbelt så mange sitteplasser som før.

De har i tillegg åpnet bakeri inne i kafeen, etter at Ann Karins Bakeri ved Bjugntorget stengte dørene i slutten av mars. Mye av utstyret som tidligere holdt hus på Bjugntorget er nå flyttet til Mølla, og en konditor er blitt ansatt i 50 prosent stilling.

Daglig leder ved kafeen, Ragnhild Andresen, legger ikke skjul på at hun var i tvil om hun skulle satse videre og utvide drifta. Men hun angrer ikke.

Skutt fart

– Det har gått helt strålende. Det er stort sett fullt hele tida, sier hun og forteller at det er lite dødtid på jobb om dagen.

At besøket har skutt fart etter nyåpninga, tror hun skyldes både de nye og luftige lokalene og bakeritilbudet. Mange av stamgjestene som tidligere tok kaffekoppen på Bjugntorget legger nå turen til Café & Litt Te istedenfor.

– For en stund siden hadde vi 60 stykker fra Fagforbundet på middag. Tidligere hadde vi kanskje hatt plass til maks 25 stykker, sier Andresen.

Pengegave

Rådmannen har fått med seg hvor viktig kafeen er blitt for mange bjugninger, og ville derfor gi de ansatte en påskjønnelse på vegne av kommunen.

– Vi får veldig positive tilbakemeldinger fra folk som sier at de trives her. Vi er veldige glade for tilbudet de står for. Vi trenger møteplasser der folk kan samles, sier han.

Bjugn kommune benytter seg titt og ofte av cateringtjenestene til kafeen, særlig til møtevirksomhet, og når kommunen får gjester på besøk er veien fra rådhuset kort.

– Kommer godt med

Andresen og resten av de ansatte på kafeen setter stor pris på pengegaven.

– Det kommer godt med. Utvidelsen har kostet penger og vi har i tillegg kjøpt en del nytt utstyr, sier hun.