Den var klokken 19.35 en fredagskveld at mannen råkjørte langs nyveien ved Storvatnet. Fosningen ble anmeldt av politiet og måtte nylig møte i Fosen tingrett da saken mot ham ble behandlet.

Hasj i koppholderen

Fosningen ga en uforbeholden tilståelse i retten. Saken ble derfor behandlet som en såkalt tilståelsesdom. I dommen har Fosen tingrett lagt vekt på at fosningen flere ganger tidligere er domfelt, blant annet for uaktsom eller hensynsløs kjøring.

Så sent som den 4. oktober i fjor ble mannen stoppet av politiet etter at han kjørte i ruset tilstand. Dette skjedde på fylkesvei 755 i Inderøy kommune. Mannen var ruspåvirket og hadde hasj og MDMA i en koppholder i bilen da politiet stanset ham. Den påfølgende dagen gikk politiet til ransaking hjemme hos mannen. Der fant politiet 24,90 gram hasj og 14,84 gram cannabis. Mannen hadde også forsøkt å dyrke frem en hasjplante, men forsøket mislyktes. For dette forholdet ble mannen tidligere i år dømt til 40 dagers fengsel. Han var innkalt til soning i høst.

Ny ulykke

Ved dommen tidligere i år ble mannen fradømt retten til å kjøre bil i 18 måneder. Det var etter denne dommen at fosningen råkjørte i 135 kilometer i timen over Kråkmo.

For den nye overtredelsen ble mannen i Fosen tingrett dømt til 45 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 90 dager. Mannen må nå vente to år før han eventuelt kan ta lappen for bil igjen.

«Retten er i tvil om siktede innser alvorligheten i å overtre lovgivning knyttet til trafikksikkerhet», står det i den nye dommen.

Videre går det frem at fosningen så sent som i juni i år var involvert i nok en trafikkulykke.

«Gjennomføringen av straffen må tilpasses det at han er under opptrening etter en trafikkulykke i juni 2018», står det i dommen.