– Da vi kom hit i nitida i morges stod det over tretti campingvogner i kø for å slippe inn på campen, forteller festivalsjef Ida Baasmo Pettersen.

Sammen med festivalsjefkollega Marie Hepsø og rundt 200 frivillige har hun stått på for å gjøre alt klart til helgas fiskefestival i Bessaker.

Tradisjon

Arrangementet trekker festivaldeltakere fra nær og fjern, og allerede siden torsdag kveld har de mest ivrige blant deltakerne ventet utenfor området. Køa med campingvogner strakk seg langt bortover veien før dørene åpnet offisielt klokka 12 fredag.

– Det har pleid å være slik. De står i kø lenge. Det er jo ikke forhåndsbestilling av campingplasser, så kanskje er det for å sikre seg en god plass eller for å få ha vogna ved noen man kjenner. Det er sosialt, sier Pettersen om køen som møtte henne i morgentimene.

Felles lunsj med dugnadsgjengen før det braker løs. Foto: Privat

Fosen-band på scenen

Det skal være et jevnt tilsig av båter inn til området, og festivalstemninga sniker seg på.

På festivalområdet for øvrig er det fortsatt en del arbeid med rigging som gjenstår, forteller festivalsjefen. På scenen fredag kveld står Fosen-bandet Bøgdabråk, Skei & PT og Ingemars.

– Det blir veldig bra, sier festivalsjefen.

6000 på besøk

Det blir både konserter, utstillinger, mat, markedsboder og konkurranser i løpet av helga. Tradisjonen tro skal beste farkost i konkurransen Ta sjansen kåres.

Rundt 6000 besøkende er ventet, og det er mye logistikk som skal sitte på et arrangement av slik størrelse. Festivalsjefen er imidlertid rolig.

– Vi har så mange gode hjelpere rundt oss at det går bra. Hvis det dukker opp utfordringer så tar vi det underveis, sier hun.