Det kommunale fellingslaget får dermed fortsette jakten på bjørnen frem til fredag 20. juli klokken 12.00.

Gamle spor

Statens Naturoppsyn har hittil påvist at godt over 20 sauer er blitt drept av bjørn på Fosen den siste måneden. De fleste drepte sauene er funnet forskjellige steder i Leksvik, mens fire ble drept ved Krokvatnet, Grønlia og Bergmyran i området Skaugdalen og Verrafjella.

Det begynner å bli en stund siden det ble oppdaget ferske spor etter bjørnen. Søndag 1. juli ble et relativt ferskt sauekadaver funnet ved Moansetran nær Sollia og Hårfjellet nord for Leksvik sentrum. Det er antatt at bjørnen i denne perioden drepte sauer i området ved Hårfjellet. Det ble også funnet et spor etter bjørnen som viste at den hadde kurs østover i retning Mosvik. Natt til 2. juli ble jakten på bjørnen intensivert, men fellingslaget lyktes ikke i å finne den.

«Antatt sikker»

Det er ikke funnet sauer som er drept etter den 1., 2. eller 3. juli. Det er derfor uvisst hvor bjørnen befinner seg i skrivende stund.

Torsdag ble nok en drept sau funnet nordøst for Svarttjønna som ligger mellom Moansetran og Hårfjellet. Denne sauen ble trolig drept i samme periode som bjørnen oppholdt seg i området ved Hårfjellet helt i starten av juli eller slutten av juni.

Ifølge Kristoffer Moan, som eier den døde sauen, var den helt oppspist da den ble funnet.

- Den ble trolig tatt samtidig som resten i det området, sier han.

Moan opplyser samtidig at alle funn av døde sauer i området hvor bjørnen har vært, vil bli satt til «antatt sikker» tatt av bjørn. Det innebærer at saueeierne skal få dekket tapet av sauene fordi de er drept av rovdyr.

Viltkamera

Med få spor å gå etter, er bjørnejakten svært vanskelig for det kommunale jaktlaget. Utfordringen er at lukten forsvinner fort i det varme sommerværet. Jegerne har uttalt at de bør være på stedet innen sju timer etter at bjørnen har vært der, for å ha en mulighet til å jakte den ved hjelp av hunder.

Det er ikke uvanlig at en bjørn vender tilbake til sine byttedyr. Derfor har fellingslaget plassert ut en rekke viltkamera på de ulike sauekadavrene. Dersom det er bevegelse ved et kadaver, vil jegerne få et MMS-bilde. Dersom et bilde av en bjørn tikker inn, skal fellingslaget klare å være på plass med bjørnehunder innen to timer.

Les mer: - Det har mislyktes totalt.