Det var lørdag 30. juni at det ble gjort funn av en påtent sandkasse ved Botngård skole i Bjugn.

Det er i tillegg funnet sotmerker på veggen på skolebygget, opplyser kommunalsjef for oppvekst, Kjetil By Rise.

Er anmeldt

Rise utelukker ikke at branntilløpet kan ha skjedd kvelden før. Han er ikke kjent med nøyaktig hvor på skolens område brannen skal ha oppstått.

Kommunen har nå anmeldt forholdet til politiet.

– Vi avventer politiets behandling, sier Rise.

Fungerende lensmann Hallgeir Stjern sier til Fosna-Folket at han ikke er kjent med verken forholdet eller anmeldelsen, og at politiet foreløpig ikke har noen ytterligere opplysninger i saken.

Det er denne sandkassen ved skolen som skal ha blitt påtent. Foto: Bjugn kommune

Innbrudd og hærverk

– Vi har registrert at det har vært et branntilløp i en sandkasse ved skolen. Det har vi rutinemessig anmeldt til politiet, og vi avventer eventuelle etterspill på det, sier rådmann Ådne Røkkum.

Dette er ikke første gang Botngård skole har blitt utsatt for hærverk.

I april i år brøt ungdommer seg inn i skolebygget, og det var mistanke om at datautstyr var blitt stjålet.

Kort tid etter ble det igjen oppdaget innbrudd og hærverk ved skolen. En rute var knust, i tillegg til at tyvene hadde stjålet med seg mat fra stedet.

– Ikke ålreit

– Et skolebygg er et gode for fellesskapet, og et anlegg som skal ta vare på ungene våre. Da er det ikke ålreit at det gjøres verken hærverk eller forsøk på å tenne på noe. Jeg ber folk om å hjelpe oss med å ta vare på de anleggene og byggene vi har til felles glede og bruk, sier Røkkum.

Røkkum sier at Bjugn kommune stort sett har vært forskånet når det gjelder vandalisme på offentlige bygg.

– Skolen kan være en samlingsplass for barn og unge etter skoletid, så ting kan skje. Samtidig har vi ingen grunn til å tro at vi er mer utsatt enn verden for øvrig, heller tvert imot. Det er registrert veldig få slike hendelser på våre kulturbygg, idrettsanlegg og skoler, og slik vil vi fortsatt ha det, sier rådmannen.