– Et år på Fosenhalvøya vil være ideelt

– Vi har for øyeblikket ingen familier på Fosenhalvøya og dette vil vi gjerne endre på.

Illustrasjonsbilde.  Foto: AFS

Irene fra Italia er en av dem som ikke har fått plass.   Foto: Privat

Nyheter

Det sier Emma Øien i AFS Norge Internasjonal Utveksling.

Mangler 63 vertsfamilier

AFS er en ideell organisasjon som jobber for å bidra til fred og forståelse på tvers av landegrenser, blant annet gjennom å organisere utveksling for elever på videregående skole.

I august kommer 130 utvekslingselever fra alle verdenshjørner til Norge for å bo ett år i en norsk familie og gå på videregående skole. Og fortsatt mangler 63 vertsfamilier.

– Som i fjor, har vi i år mange spennende og nysgjerrige elever som trenger vertsfamilie. Vi er stolte over å være en organisasjon basert på frivillighet og et ønske om å hjelpe. For å finne vertsfamilier krever det mye jobb og eksponering ute i samfunnet, slik at familier som kanskje ikke vet så mye om det å være vertsfamilie får litt mer innsikt i hva det er og hvordan det fungerer. For oss er det derfor viktig å være synlig i presse og sosiale medier, forklarer Emma Øien.

– Fosenhalvøya ideelt

– Mange av elevene som kommer til Norge drømmer om den norske naturen og en norsk hverdag. For dem ville et år på Fosenhalvøya være ideelt. Et fantastisk år med tøffe trøndere i Norges vakreste landsdel, er noe som appellerer til mange utvekslingselever. Vi vet at det finnes mange fantastiske familier med kjærlighet og plass, så vi håper at de vil åpne sine hjem for noen av elevene våre, sier Øien. 

Ved å bli vertsfamilie skal man få sjansen til å vise frem plassen man bor, skape kulturell læring og gi en ung student en opplevelse for livet.

– Selv sitter man igjen med et ekstra familiemedlem, mange minner og ikke minst en bedre forståelse over seg selv og egen kultur, mener Emma Øien.

Irene

Irene fra Italia er en av dem som ikke har fått plass. Beskrivelsen av henne er blant annet som lyder:

«Irene fra Italia er en veldig moden, reflektert og selvstendig jente. Hun kan være litt sjenert i begynnelsen, men dette går fort over. Hun beskrives som ansvarsfull og empatisk, og sier selv at hun er en person som dårlig tolererer urettferdighet og diskriminering.

Irene er en veldig flink elev og liker best vitenskapelige fag som biologi eller matematikk. I fremtiden ønsker hun å studere biologi og deretter jobbe med dyr. Hun bor sammen med mor, far og lillesøster, og beskriver et godt forhold til begge foreldrene. Hun kan være litt sta, men innser når hun har feil ...»