Det ble solgt 33 boliger på Fosen i juni 2018. Tallene omfatter både eneboliger, leiligheter, tomannsboliger, rekkehus og fritidsboliger i Ørland, Indre Fosen, Bjugn og Åfjord.

Ferietid på markedet

Til sammenligning ble det solgt 36 boliger på samme tid i fjor. I mai i år ble det solgt 43 boliger.

– Vi kan konkludere med at det er noen færre salg i juni i år enn i fjor, og litt færre salg sammenlignet med forrige måned. Noe som er vanlig med tanke på ferietid, sier eiendomsmegler Victor Stenumgård i Eiendomsmegler 1 Fosen.

Den største forskjellen er imidlertid når man ser på hvor lang tid det tar å selge bolig nå, og hvor lang tid det tok i juni i fjor. I juni 2017 tok det i gjennomsnitt 38 dager å få solgt en bolig. I dag tar det 74 dager i snitt, altså nesten dobbelt så lenge.

Victor Stenumgård i Eiendomsmegler1 Fosen. Foto: Eiendomsmegler1

– Litt tilfeldig

– Noen ganger er det litt tilfeldig, som at det har vært en bolig som har ligget ute lenge, men hvor det har kommet nok interessenter på banen og man har fått solgt. Dette vil dra snittet opp. Ser man på tallene fra mai til juni ser man at gjennomsnittstiden for å få solgt bare har økt med tre dager, noe som må sies å være stabilt, forklarer Stenumgård.

I juni 2017 ble snittprisen på solgte boliger på 2 092 778 kroner, med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 19.865 kroner. Her viser de ferske tallene en svak nedgang.

Små forskjeller

I juni 2018 var snittprisen på solgte boliger 2 036 515 kroner, med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 19 848 kroner. Det er altså svært små forskjeller når det gjelder pris.

– Snittprisen og gjennomsnittlig kvadratmeterpris holder seg omtrent lik som juni i fjor, og noe ned fra forrige måned, sier Stenumgård og opplyser at han opplever en god blanding mellom boliger som går etter budrunde og over prisantydning – og boliger hvor det er færre interessenter og man må forhandle seg fram til en pris.

Solgte flere på landsbasis

Boligprisene i Norge som helhet sank med 1 prosent i juni 2018, men korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.

Totalt ble det solgt 9,3 prosent flere boliger i Norge i juni i år enn i tilsvarende måned i fjor.

FIKK DU MED DEG DENNE: Fritidsbolig forsøkt solgt to år på rad uten hell. Men så føyk interessen til værs