- Hva opptar deg mest for tida?

- Nå er spillesesongen i gang så det er mye musikk for tida. I tillegg har jeg en ettåring i huset som er rimelig fresk og sprek. Hverdagen består av en god blanding av de to tingene.

- Hvorfor bor du der du bor?

- Vi bodde i byen, men det ble litt for mange fristelser der. Vi fant ut at vi ikke skulle ut å spise middag og drikke vin hver dag. Dermed ble det en unnskyldning for å flytte på landet. Mannen min er fra Vanvikan og har familien sin her. Da vi fant drømmehuset her på Hermstad ble det et naturlig valg som vi ikke har angret et sekund på. Musikere i byen, da er det jo "jam" hver kveld vet du. Nå har vi heldigvis båtene som holder oss på Fosen.

- Hvordan møtte du partneren din?

- Vi møttes under rypejakt på Kvikne, der jeg er fra. Der var det en skjeggete "fussekaill" på fjellet som tilfeldigvis spilte gitar. Det gjorde jeg også. Vi traff hverandre på ei jakthytte og ble sittende å spille hele natta. Det ble full klaff med en gang. Rypejakta si det! For hans del i hvert fall.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

- Å gå på ski rundt Storhavet kanskje. Haha. Jeg er veldig dårlig på idrett og følger heller ikke med på det. Jeg er vel heller den som irriterer seg over VM og OL som går på TV hver dag. Sikkert Norges dårligste idrettsentusiast. Heldigvis er ikke mannen interessert heller. Med mindre det dreier seg om Petter Northug da.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

- Det måtte nok blitt mannen min, sånn som han jobber på. Det er låtskriving og karrierebygging døgnet rundt. Han har nok satt spor i mange folks liv gjennom musikken og tekstene sine og er et stort forbilde for meg. Om han dør skal jeg hedre hans minne så godt jeg kan. Nå får jeg nok en stjerne i boka. Haha.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale, hvem ville du valgt?

- Adolf Hitler kanskje. Da kunne jeg gitt han en skikkelig omgang juling. Jeg ville forklart ham hvordan alt har blitt i dag. At man kan leve flere kulturer sammen i ro og harmoni. Jeg er ikke for religioner, som er rota til alt vondt. Man kan leve sammen i et fargerikt fellesskap uten et religiøst ståsted. Da hadde verden fått slippe mye vondt. Jeg tror nok vi måtte spist en rypemiddag. Da hadde han nok flyttet på landet med en gang!

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

- Det må være den dagen jeg våkner opp om morgenen og Fosen bru er på plass. Jeg synes de bruker altfor mye penger på fergene. Det er snakk om frihet for meg. Frihet på Fosen til evig tid. Det å komme seg til og fra når man selv vil, uten å være avhengig av båt.

- Hva ville du endret på hvis du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

- Jeg beundrer Alexander Killingberg. Han må være den yngste redaktøren jeg vet om i hvert fall. Jeg synes han fører tradisjonen videre på en fantastisk måte. Hvis jeg hadde vært redaktør, så hadde jeg nok bestukket han med masse penger og overlatt jobben til han heller.

- Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

- Det var da jeg lå på fødestua, lam fra livet og ned og fikk dattera mi i armene mine for første gang. Det skjedde via keisersnitt. Selv om det det var smertefullt, ville jeg gjort alt for å oppleve den dagen igjen.

- Hvordan sjekker du værmeldingen?

- Jeg sjekker Yr.no-appen hver morgen og kveld. Så sammenligner jeg med Storm og velger den av de to som gir meg den største sola.

- Når badet du sist utendørs?

- Det gjorde jeg i forrige uke på Vatngårdsvatnet på Stadsbygda. Da var det 19,6 grader, så det var overlevbart!

- Hva skal til for å sjarmere deg?

- Da må man henge opp klesvasken, rydde ut av oppvaskmaskinen og måke snø. Hint hint, Børge! En grepa kar som er flink på hjemmebane. Det sjarmerer meg i senk.