I Steinsdalselva i Osen, som har en 17 kilometer lang laks- og sjøørretførende strekning ved hjelp av tre laksetrapper, har årets sesong vært elendig. Denne elva er kjent for å være ei god smålakselv.

LES OGSÅ:* Pålegger oppdrettsgigant overvåking etter at 100 000 oppdrettslaks ...* Et svært godt år – men hvorfor? -Fosna-Folket* Fiskeoppdretter vil kreve erstatning etter krasj - Fosna-Folket

– Sommeren har vært for tørr

– Det har vært for lite regn, sier Ingar Bakken i fiskeoppsynet.

– Vi hadde da godt med regn for noen dager siden ...

– Ja, og da tok fisket seg opp noe, men totalt sett har sommeren vært for tørr. Det samme gjelder for mange andre elver også, sier Ingar Bakken.

Fra Steinsdalselva sist uke. Foto: Terje Dybvik

40 laks så langt

Innrapporteringen så langt for Steinsdalelva lyder på 40 laks og mellom 10 og 20 ørret. Dette ligger godt under den samlede fangsten man hadde på samme tid i fjor.

– Fisken blir stående mer apatisk og vil ikke bite. Får vi nedbør, så vil det bli mer liv i den.

– Har det vært mye oppdrettslaks opp i elva?

– Vi har montert videoovervåkning i Steinsdalselva, og har så langt ikke registrert noen oppdrettsfisk. Den vil gjerne komme senere, i august og utover. I 2016 var andelen veldig stor, mens den var noe mindre i 2017. Vi har hatt rømninger i nærområdet. At det vil kunne komme opp oppdrettsfisk til sensommeren, er noe vi er spent vil følge opp, sier Ingar Bakken.