Nå har denne badestranda fått seg en «makeover»

Om lag 250 kubikk med hvit skjellsand har funnet veien til den populære badestranda i Høybakken i Bjugn. Her kommer det flere oppgraderinger i løpet av sommeren.

Det utføres nå en rekke tiltak for å gjøre badestranda i Høybakken i Bjugn mer innbydende. Nylig kom det et båtlass med hvit skjellsand, sponset av Bjugn kommune.   Foto: Ina Marie Haugen

Nyheter

– Det er kjørt på rundt 250 kubikk med sand. De har ikke fylt på hele stranda på grunn av strømforholdene, men det ble veldig bra likevel, sier Erling Arnet i Høybakken velforening.

Ba om midler

Det var i slutten av mai at velforeninga ba Bjugn kommune om midler til å ruste opp den populære badeplassen.

Ifølge Arnet er det minst ti år siden sist det ble kjørt på sand, og sanda forsvinner ut i havet med årene. Det var derfor kjærkomment at en båt fra Vestlandet kom med en ny forsyning av hvit skjellsand forrige uke.

–Det ser veldig fint ut med den lyse sanda, og vi synes det er artig at kommunen spanderer det nå i sommer, sier Arnet.

Slik så det ut på stranda før båtlasset med sand ble lagt på.  Foto: Ina Marie Haugen

 

Ny badebrygge

Velforeninga står for en del lettere vedlikeholdsoppgaver ved stranda, som å rake sammen tang og tare. For å gjøre badeplassen mer innbydende for folk, har de også bedt kommunen om flere benker og sitteplasser.

– Det skal komme om ikke lenge. I tillegg skal bademoloen som stikker ut fra stranda skiftes ut. Der kan folk sole seg og hoppe ut i sjøen. Det kommer i nærmeste framtid, sier Arnet.

Ansiktsløft

I forbindelse med den nye vannledningen i Høybakken, har kommunen benyttet anledningen til blant annet å støpe ny trapp, legge ut plen og utbedret støttemuren ved badeplassen.

– Kanskje fører dette til at enda flere benytter seg av plassen, sier Arnet.

Bjugn kommune opplyser på sine hjemmesider at det også vil bli lagt ut sand ved Mebostad badestrand i løpet av uka.