- Hasselvika er ei lita bygd. Da jeg selv vokste opp her på 90-tallet var det drift både på gården og i militærleiren. I dag står mange lokaler tomme. Gjennom HEIM ønsker vi å gi nytt liv til den gamle historien og kulturen som ligger til grunn. Hos oss skal du kunne melke ei ku eller lære å seile på dagtid, lytte til konserter på åkeren og i låven på kveldstid, eller danse inne i fjellet på nattestid, sier festivalsjef Eirik Brevik.

Nå har festivalen lansert programmet for den første utgaven av festivalen 26.-28. juli.

Storinnrykk

Heim festivals festivalområde ligger på Brevika gård i Hasselvika. Der vil både teltcamp og festivalområdet ligge.

- Med en scene på 13 meter og et publikumstall på over tusen, blir dette en stor kulturbegivenhet i bygda. Det er fortsatt billetter til salgs, men det er få dagsbilletter igjen, sier Brevik.

På festivalprogrammet står over 25 artister som bidrar med musikken. I tillegg står Yoga, sanking av ville vekster, deodorant- og såpekokekurs, fjøsflørt, melkekurs, fjellturer, mat og mye mer.

- Artistene er booket uavhengig av sjanger for å nå folk både her ute på Fosen og i resten av Norge. Faktisk så selges over 15 prosent av billettene til Oslo. Det betyr at vi også har nådd målet vårt om å vise frem litt av det Hasselvika og Fosen har å by på, sier Brevik.

Foto: Heim festival

Gjennomføring

Festivalsjefen forteller at de har jobbet i tre team frem mot festivalstarten. Et på Fosen, et i Trondheim og et i Oslo.

- Nå går vi inn i det vi kaller gjennomføringsperioden. Vi har hatt en lang og lærerik planleggingsperiode på over et år der vi har satt konseptet og booket artister og utstyr. Nå settes alle planene ut til livs. Det er godt, sier Brevik.

- Vi er 25 personer fordelt i tre team som jobber frem mot festivalstart. Alle kommer opp til gården i disse dager for å sikre at de besøkende får en best mulig opplevelse. Det blir gøy, sier han.

Han forteller at alle i teamet til daglig jobber med tilsvarende festivaler og arrangementer.

-Vi gleder oss til området blir fylt med folk. Det er lange dager, men veldig morsomme dager nå, sier Brevik

Været

- Vi har lenge sett et behov for en ekte campfestival i distriktet i Trøndelag. Hit kan du komme for å campe, spise, lytte til musikk eller delta på aktivitetene vi tilbyr, sier Brevik.

Brevika gård ligger like i nærheten av Hysnes fort. Lokaler inne i fjellet blir også del av festivalen. På en gård med teltcamp, vil været alltid spille inn på festivalen.

- Været er helt klart en faktor. Men vi ønsker å være en festival med litt bein i nesa også. Trøndere kan og kle seg, og vi har troen på at opplevelsen vil bli like fin uansett vær. Tre av scenene er innendørs, så det vil være mulig å varme seg litt dersom været skulle tilsi det, sier Eirik Brevik.