Meteorologen:

- Først liten storm, så et etterlengtet temperaturhopp

Vi kan vente oss noen dager med litt vind og nedbør, før et værskille vil gi oss et etterlengtet temperaturhopp mot helga, ifølge meteorologen.

En endring i lavtrykksbane fører med seg varmere luft sørfra og gir en etterlengtet temperaturøkning på torsdag.   Foto: Meteorologisk Institutt

Nyheter

Meteorologene melder også om fortsatt stor skogbrannfare på Fosen som i resten av Trøndelag og på Vestlandet. Selv om det ventes noe nedbør, er det ikke tilstrekkelig for å avblåse obs-varselet, opplyser meteorolog Aslaug Skålevik Valved for Meteorologisk Institutt.

- Ikke nok

- I dag, mandag er det skyet oppholdsvær som dominerer, og det er ventet litt vind i form av nordvestlig bris tirsdag.  Det blir da skyet og delvis skydekke med regnbyger i ytre strøk, sier hun.

- Det blir nokså rolig de neste dagene, med små mengder regn, så det er ikke nok til å dempe skogbrannfaren, så det må folk være obs på, understreker meteorologen.

- Hvor mye nedbør må til for å dempe faren for skogbrann?

- Det krever over 20 millimeter, så de små mengdene nedbør dere får i disse dagene er ikke nok, sier meteorologen.

Til tross for at det har falt noe regn over Sør-Norge de siste dagene, er det fortsatt lokalt meget stor skogbrannfare hele veien opp til Trøndelag, varsler meteorologene.  Foto: Meteorologisk Institutt

 

- Gladnyhet

Torsdag vil vinden øke til sørøstlig kuling, og opp til sørvestlig liten storm på kysten. Varmere luft kommer inn sørfra, og vi får da også stigende temperatur.

- Det er en liten gladnyhet, det blir endring i temperaturen når luftmasser sørfra kommer inn, sier Valved.

- Hvilke temperaturer kan vi håpe på til helga?

- For Fosen sin del ser det ut som det vil bli omkring 15-16 grader fra torsdag. Prognosene for i dag ligger på 12 grader, og synker ned til 8 i morgen, før det på onsdag kan gå over 10 grader. Så det ligger på rundt 8-10 grader før temperaturhoppet torsdag, sier meteorologen.