-Vi legger opp til et familieopplegg som gjør at unger og familier får en anledning til å prøve ut friluftslivet i lokalmiljøet. Friluftsdagen er en landsdekkende bevegelse der målet er å organisere en dag der friluftslivet er i sentrum, sier Viggo Rødsjø i orienteringsgruppa i Bjugn IL.

Søndag er det klart for bamsesykehus med Åfjord Røde kors, prøving av kajakker fra kajakklubben, øvelser i kart og kompass, fuglefokus fra våtmarkssenteret og annen friluftsaktivitet ved Tjønnstua i Bjugn.

Flott natur

Rødsjø sier vi har masse flott natur på Fosen, og det er en ressurs vi kan bli enda flinkere til å benytte oss av.

- Vi legger opp et familieprogram for å prøve å skape en interesse, samtidig som det rett og slett kan bli en flott dag, sier han.

- Ved Tjønnstua kan vi bruke våtmarksområdet til kajakkpadling uten å måtte tenke på bølger, det er flott fugleliv som våtmarkssenteret bidrar med å fortelle om, sier han.

Orientering

Orienteringsgruppa i Bjugn IL setter hvert år ut et stort antall poster. Det blir også mulighet for å gå korte og lengre turer på søndag.

- Det blir mulig for barn å lære seg å bruke kart og kompass. For oss i orienteringsgruppa er hobbyen mye ute i naturen.

Mange i aksjon

De ulike lagene og foreningen som bidrar til dagen stiller selv med frivillige og utstyr for å gjennomføre friluftsdagen.

Rødsjø sier orienteringsgruppa setter stor pris på at så mange lag fra flere steder på Fosen har hatt lyst til å være med.

- Jeg tør ikke anslå hvor mange frivillige som er med på arrangørsiden, men det blir en del, sier han.

Passende klær

De ulike organisasjonene stiller opp med det utstyret man behøver for å kose seg med de ulike aktivitetene.

- Riktig klær er det eneste man egentlig trenger. Det andre man trenger får man låne. Det virker som vi kan være heldige med været. Vi setter opp grill, så man kan ta med seg det man ønsker å grille selv, sier Rødsjø.

- Det er fritt fram for å utnytte flotte muligheter i naturen, også for de som ikke er så vant til å bruke den til vanlig, sier Viggo Rødsjø.