Fredag har oppvekstutvalget saken på agendaen, og 7. juni skal den opp i kommunestyret.

Uenige

Foreløpig virker det som at det er svært liten enighet både mellom de ulike partiene og innad i partiene, om hva som er den beste løsningen.

Rådmannens innstilling foran møtet i oppvekstutvalget er å flytte ungdomsskoleelevene fra Vanvikan skole, og Stadsbygd skole, til Åsly.

LES OGSÅ: Rådmannen går for tre ungdomsskoler

Det betyr at Åsly skole må bygges på, og ombygges. Noe som er kostnadsberegnet til 52 millioner kroner. Omtrent 25 millioner kroner rimeligere enn å beholde dagens løsning med ungdomsskoler både på Stadsbygd og Vanvikan, fordi det også her må bygges nytt.

- Dersom det blir vedtatt å flytte elevene til Åsly, hvilket tidsperspektiv snakker vi om?

- Dersom rådmannens innstilling blir vedtatt står det at prosessen med å klargjøre skolen skal starte så raskt som mulig. Jeg vil tro at det vil ta et par år, sier oppvekstsjef Finn Yngvar Benestad.

550 kvadratmeter ubenyttet

Planen er at alle spesialrommene på Åsly skole flyttes ned i underetasjen. Der har skolen 550 kvadratmeter som ikke er i bruk i dag.

Påbygget er planlagt nedover mot fylkesvegen og sentrum.

Videregående skole

- Nå er det vedtatt at ny videregående skole skal bygges i Vanvikan. Hvorfor var ikke Rissa videregående skole med som et alternativ til ungdomsskole i utredningen?

- Åsly er bygd for 600 elever, 60 elever på hvert trinn. Dersom vi tar bort ungdomsskoleelevene har vi egentlig bygd en altfor stor skole, så jeg ser ikke videregående skole som en løsning, svarer Benestad.

Kan bli utsatt

7. juni er altså dagen for avgjørelse. Senterpartiet og Fremskrittspartiet har signalisert at de ønsker at skolestrukturen skal være som den er i dag, med ungdomstrinn på fem skoler.

Hva Høyre og Arbeiderpartiet bestemmer seg for vil bli avgjørende. De har ikke hatt møter og kommet fram til en konklusjon enda.

Det kan også ende med at hele prosessen bli vedtatt utsatt.