Siste hånd legges på verket denne uka, og lørdag ettermiddag skal Johs. J. Syltern AS ha åpen dag i de nye lokalene på Åmyra.

– Vi er godt fornøyde med nybygget, sier Øystein Syltern.

Nybygget har vært i kjømda etter at bedriften over år har ekspandert og fått nye kjøretøy og flere ansatte. behovet for et servicebygg har vært påtrengende. Det er imidlertid bare verksted og servicefunksjoner som blir med over i første omgang.

– Administrasjonen blir der vi er i dag, sier Syltern.

Folksomt

En stor utstyrspark av den sorten Syltern har trenger en del ettersyn og vedlikehold. På Årnes begynte det etter hvert å bli trangt, og tomta har få eller ingen utvidelsesmuligheter. Arealet på Åmyra er, slik Sylterns ser det, stort nok til at de skal klare seg med plassen her i overskuelig framtid. Da Fosna-Folket var på besøk, holdt de på med å forberede asfaltering av plassen foran bygget. Rystelser fra maskinene kjentes godt under fotsålene, men Syltern sier de er ganske trygge på at grunnen skal holde.

– Vi har forbelastet grunnen før vi begynte å bygge, sier bedriftslederen.

Strøkent

Her på Åmyra har en, i likhet med i de gamle lokalene, restriksjoner for hvor det kan gås med sko. Syltern tar sjøl av seg ytterskoene når han skal vise fram kontordelen av bygget. Her skal ingen få lov til å fli ut gulv og inventar med søle eller skitt. Inventaret er gjennomført, akkurat som bilparken og arbeidsklærne, i oransje. Ei oppslagstavle som henger på veggen har endog fått firmaets farger. Kontorene er luftige og praktiske og her dukker nok en detalj opp som viser at en har vært omhyggelig med valg av utstyr. Stolene er holdt i firmafargen. Syltern forteller at kapasiteten på kontorplassen er overdimensjonert i forhold til det de har bruk for nå.

Orden

Sjøl om firmaet ennå holder på å flytte inn og komme i orden, ser det gjennomgående ryddig og strukturert ut. Oppslag om ymse er kommet på plass og det samme gjelder en del av verkstedutstyret.

– Det må være sånn, men det kommer nok ikke av seg sjøl, sier Syltern.

Firmaet er kjent for å kjøre en ryddig linje når det gjelder helse, miljø og sikkerhet.

Lørdag slipper Syltern publikum til for å delta under åpninga og avdukinga av bildet som dekorerer inngangspartiet.

– Vi holder omvisning i lokalene, det blir servering og underholdning for store og små. Det koster ingen ting, sier Syltern.