I dag har Innherred Renovasjon ansvar for renovasjon i den delen av Indre Fosen kommune som før var Leksvik, mens Fosen Renovasjon har ansvaret i Rissa-delen av Indre Fosen.

Fosen Renovasjon har også renovasjonsansvaret i Ørland, Bjugn og Åfjord.

Kommunestyret avgjør

I forbindelse med kommunesammenslåingen mellom Rissa og Leksvik ble avtalene med Fosen Renovasjon og Innherred Renovasjon sagt opp. Inntil det er bestemt hvilket selskap som skal få ansvaret for renovasjonen i den nye kommunen, foregår renovasjonen som før kommunesammenslåingen.

- Kommunestyret skal avgjøre hvilket selskap som skal få oppdraget i sitt møte 7. juni, sier leder i arealutvalget i Indre Fosen kommune, Rune Schei (H).

- Fungerer veldig godt

I følge Schei er det mye som taler for at Fosen Renovasjon bør bli den nye renovatøren i Indre Fosen kommune.

- Fosen Renovasjon er et selskap som fungerer veldig godt. Selskapet har egne ansatte både i administrasjonen og på bilene. Selskapet satser, og det skal brukes mye penger både på Ørlandet og i Rissa. Fosen Renovasjon er også rimelig på prising, sier Schei.

Fosen Renovasjon har 18 faste ansatte i tillegg til noen vikarer.

- Indre Fosen er en omstillingskommune, og da er det rart om man velger bort et selskap med så mange arbeidsplasser på Fosen, sier Schei.

Innsamling av matavfall

Han ser også hva som taler til fordel for Innherred Renovasjon.

Innherred Renovasjon samler inn søppel i gamle Leksvik kommune.

- Abonnentene i gamle Leksvik kommune er fornøyd med selskapet. Mange er glade for at de kan levere matavfall i egen dunk. Det kan ikke folk i Rissa gjøre, sier Schei.

Levering av matavfall blir også et tilbud til abonnentene i Rissa.

- Styret i Fosen Renovasjon har vedtatt at vi skal starte opp med innsamling av matavfall, opplyser Marianne Brødreskift i Fosen Renovasjon.