Det går frem av dommen i Fosen tingrett.

Mannen er nå dømt til 60 dagers fengsel. Straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år. Det betyr at fosningen slipper å sone så lenge han ikke begår nye lovbrudd i løpet av prøvetiden.

Fosningen må også betale en bot på 25 000 kroner.

Chattet om stedøtre

Saken mot mannen ble behandlet som en tilståelsesdom. Fosningen møtte og avga en uforbeholden tilståelse i henhold til siktelsen.

Mannen var siktet for tre ulike forhold. Det ene gjaldt ulovlig chatting. I august 2016 chattet han med en annen mann. Over chatten spurte han om «å få bruke» mannens to stedøtre på 12 og 14 år.

«Tenk deg de i en seng naken, fått de på ryggen, spredt lårene», skrev Fosen-mannen i chatten.

Dukkebilder

I desember 2016 innførte fosningen en sexdukke som var utformet som et barn. Dukken ble beslaglagt av tollere på Gardermoen. Fosen-mannen må nå tåle inndragning av sexdukken.

Det ble også funnet overgrepsbilder hjemme hos fosningen da politiet gikk til ransaking. Ifølge siktelsen er det snakk om 143 bilder av dukker som seksualiserer barn og 87 bilder som dokumenterer seksuelle overgrep mot barn eller som seksualiserer barn.

«Det er her ikke tale om videreformidling av billedmaterialet til andre, men det er her tale om enkelte bilder som viser grove seksuelle overgrep av svært små barn. Retten legger til grunn at det totalt sett handler om et ikke ubetydelig antall bilder. Når det gjelder bildene av dukkene, er det på det rene at dukkene illustrerer barn i seksualiserte posisjoner», står det i dommen.

Les mer: Fosen-mann misbrukte barn i flere år: - Plager meg ikke.