Ved utgangen av første kvartal var folketallet i de seks fosenkommunene på 25 498. Det er en nedgang på fire personer fra årsskiftet, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

I halvparten av kommunene har folketallet økt, og i den andre halvparten har det gått ned.

Flest nye åfjordinger

I første kvartal har det blitt 11 flere personer som kan kalle seg åfjordinger, mens kommunen Åfjord skal slå seg sammen med, Roan, har hatt en tilsvarende nedgang i innbyggertallet. Ved utgangen av første kvartal bodde det 3288 personer i Åfjord og 942 i Roan.

Ned og opp

Både i Ørland og i Osen har folketallet minsket med seks personer, og det ligger nå på henholdsvis 5345 og 961 innbyggere.

I Bjugn økte folketallet med fem personer og er nå oppe på 4869. Fosens største kommune, Indre Fosen, økte sitt innbyggertall med tre personer første kvartal og har nå 10 093 innbyggere.

Flere døde enn fødte

Fosningene kan takke tilflyttingen for at nedgangen i folketall ikke er større enn hva det er, for fødselsoverskuddet på Fosen er ikke noe å skryte av. Det er negativt. Det ble født 14 færre fosninger enn hva antall døde var i første kvartal.

Pluss i Åfjord

Åfjord er eneste kommune som skiller seg positivt ut med tanke på fødselsoverskudd med fire flere fødte enn døde i årets tre første måneder. I alle de andre kommunene ble flere personer lagt i jorden enn hva som kom til verden.

Negativt

Både Rissa og Bjugn hadde et negativt fødselsoverskudd på seks personer.  I Roan vart tallet to, mens i nabokommunen Osen døde det tre flere personer enn hva som ble født. Ørland hadde et negativt fødselsoverskudd på én person.