Fosen-bedrift har inngått nytt samarbeid

Vanvikan-bedriften CTM Lyng og Sikom skal satse sammen innen smarte hus og leiligheter, velferdsboliger og profesjonelle bygg.

Stadig flere produkter kommer ut av maskinene hos CTM Lyng AS i Vanvikan.   Foto: Knut Inge Blix Furuseth

Nyheter

Det går frem av en pressemelding datert 21. mai.

«Mens CTM Lyng har en sterk posisjon innenfor komfyrvakt, sensor- og styringsprodukter, har Sikom en posisjon som Nordens ledende leverandør av smarttelefon-basert varmestyring til hytter», påpekes det i meldingen.

Totalprodukter

CTM Lyng satte nylig omsetningsrekord med 151 millioner kroner. I år er målet å øke inntektene ytterligere til 168 millioner kroner. Nå skal det altså i tillegg satses sammen med Sikom for å levere smarte løsninger til hus og hytter.

– CTM Lyng leverer titusenvis av kvalitetsprodukter for bruk i norske bygg hvert år, og vi ser fram til å løfte deres velkjente produkter ut i skyen og inn på smarttelefonen, sier Axel Jacobsen som er påtroppende administrerende direktør i Sikom. 

I pressemeldingen står det at han tror CTM Lyng og Sikom har gode forutsetninger for å utvikle unike totalprodukter.

Fellesløsninger

Administrerende direktør Terje Lillemo i CTM Lyng forteller at målet er å gi nordiske el-instalører tilgang til de enkleste, mest driftssikre og moderne løsningene for smarte bygg.

Han påpeker at flere ønsker å kontrollere CTM Lyngs produkter fra én app. Lillemo forklarer at komfyrvakter, vannstoppløsninger og deres nye lys- og varmestyringsrange nå sys sammen i en og samme app. 

I pressemeldingen står det at de første fellesløsningene vil være klare fra september i år.