I sitt aller siste møte før kommunesammenslåingen med Rissa vedtok Leksvik kommunestyre å bygge nytt flerbrukshus med svømmehall til en sum av 161,7 millioner kroner.

1,4 millioner i årlig inntekt

De årlige budsjetterte FDVU-kostnadene blir i følge innstillingen, som ble vedtatt, på knapt 2,8 millioner kroner årlig. FDVU står for forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av prosjektet.

De budsjetterte årlige driftsinntektene er på drøyt 1,4 millioner kroner årlig.

Det langsiktige lånebehovet er på 86,7 millioner kroner.

Seks millioner årlig

- Hvis vi da regner med at de årlige renteutgiftene blir på om lag 1,6 millioner kroner årlig og avdragene på tre millioner, vil det koste om lag seks millioner kroner årlig å drifte flerbrukshuset. Deler vi det på 365 dager blir det over 16 000 kroner per dag, sier Rune Schei (H), som er leder i arealutvalget i Indre Fosen kommune.

Han presiserer at det er mye usikkerhet rundt tallene, men at dette er de ferskeste tallene og tallene som lå til grunn da kommunestyret i Leksvik gjorde sitt vedtak.

Spørrende

Det er flere tall han stiller seg noe spørrende til, blant annet at det er kalkulert med så mye som 500 000 kroner i årlig inntekt på utleie av bassenget.

Han er også usikker på om utgiften til badevakt holder.

- Siden bassenget blir fire meter dypt og det skal være stupetårn, blir det litt mer utfordrende å være badevakt enn dersom bassenget hadde vært grunnere. Men jeg håper Leksvik IL og frivilligheten greier å løse dette, sier Schei.