- Langtidsprognosene for Fosen og Trøndelag ser lovende ut. Det ser ut til å bli tørt og fint resten av mai, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til Fosna-Folket.

Etter dråpene med regn enkelte har opplevd søndag kveld og natt til mandag, viser meteorologens prognoser at resten av mai ligger an til å bli uten nedbør.

Noe skyer

Ifølge meteorologen, venter vi noe skyer, men også mye sol ut resten av måneden.

- Flere dager ser det ut som temperaturen vil ligge opp mot og kanskje også et par grader over 20. Det er spesielt i lavlandet og indre strøk for deres del på Fosen, sier Fagerlid.

- Fra neste helg blir prognosene mer usikre, men det ligger an til å bli fint også helt mot slutten av mai, sier han.

- Hva er fint?

Men hva er egentlig fint vær, spør lokalavisa meteorologen.

- Det varierer litt fra person til person og i ulike yrkesgrupper hva som er fint vær. Vær kan være fint når det kommer rett vær til rett tid for enkelte, svarer Fagerlid.

- Definisjonen av pent vær varierer litt, men tørt vær uten mye vind med gløtt av sol er pent.

Vind

Fagerlid sier at vindretningen etter alt å dømme kommer til å variere en del utover langtidsvarselet. Derfor er retningsangivelsene og styrken på vinden som treffer akkurat de ulike delene av Fosen noe usikkert.

- Mandag kan det bli opp i liten kuling de mest utsatte stedene, men etter det ser det ikke ut til å bli så mye vind. Bris enkelte dager og vinden vil komme fra litt ulike hold, sier meteorologen.

Brannfare

Det er nå utstedt varsel om høy gras-, lyng- og skogbrannfare sør for Dovre.

- Det blir tørt fremover for dere, og det kan bli aktuelt å utvide varselet nordover inn i Trøndelag i dagene fremover. Vi får se, sier Geir Ottar Fagerlid.