På selveste nasjonaldagen løp Ørjan Kjeldsli, som representerer Stadsbygd IL, inn til seier på Øya Stadion i Trondheim, og han kan kalle seg kretsmester på 10 000 meter.

Debut

Juniorløperen er godt fornøyd med resultatet.

- Det var et veldig bra KM for meg. Målet mitt var å få ei god tid på 10 000 meteren. Dette var debuten min på denne distansen, og tida ble 30.39. Den beste tida en fosning har på 10 000 meteren er det Gunnar Skånøy som har. Den er på 30.29, om jeg ikke husker feil. Jeg slo i alle fall klubbrekorden i Stadsbygd IL som Terje Solemsaunet har på 32.38, sier løpetalentet fra Stadsbygd som har som mål å komme ned mot 30,15 på 10 000 meteren i år.

For tøft for haren

Resultat er også bra med tanke på at han måtte dra feltet på nesten 20 løpere store deler av løpet.

- Haren måtte gi seg da det ble for tøft for ham. Det var ingen andre som var villige til å dra, så jeg måtte gjøre det. Den siste femkilometeren gikk på 15.08. Det var mange bra løpere med. Det var ti stykker som løp under 33 minutter. Jeg tror dette var Norges raskeste 17- maitog, sier Kjeldsli.

Tidligere i vår vant Kjeldsli både Trønderjogg og Tordenskjoldløpets korteste distanse.

NM

Målet for sesongen er NM-deltakelse

- Jeg er sisteårsjunior, og målet er en pallplass på 5000 meter i junior-NM som går på Bislett. Det ble bronse i fjor. I midten av august er det senior-NM i Byrkjelo, og der skal jeg løpe 5000 meter og 10 000 meter.

Kjeldsli har også prøvd seg på halvmaraton med godt resultat.

- Nå har jeg som mål å bli god på 5000 meter, 10 000 meter og halvmaraton. Helmaraton får komme når jeg blir noen år eldre.

Trener hver dag

Kjeldsli bor på Levanger hvor han utdanner seg til kroppsøvingslærer. Han har også deltidsjobb i en sportsforretning. Resten av tida går med til trening og konkurranser.

- Jeg trener litt mere enn i fjor. Jeg løper mellom åtte og ti mil i uka. Det blir i alle fall en treningsøkt om dag. Til høsten regner jeg med å øke på til 10 til 12 mil i uka, sier han.