Bedriften er nå tatt under behandling som konkursbo. Ifølge en kjennelse fra Fosen tingrett er bedriftens gjeld på 692 000 kroner, mens verdiene er beregnet til cirka 95 000 kroner.

Oppstart

Det var i desember 2016 at bedriften ble startet.

- Vi gjør oss 100 prosent avhengige av folket her ute, så nå håper vi at de vet å bruke oss, sa Johannes Vinge Ørsleie til Fosna-Folket den gang.

Ferskvaren har holdt til i Bunnpris sine lokaler i Brekstad sentrum. I mars i år ble driften innstilt for godt.

Nederst i gata

Vinge Ørsleie, som står oppført som daglig leder i bedriften, forteller at det er flere årsaker til at bedriften nå må stenge.

- Vår opprinnelige plan var å åpne i mars i år. Bunnpris skulle imidlertid ha åpning i desember 2016, og vi ønsket å henge oss på der. Det ble derfor veldig kaotisk i starten. Vi klarte akkurat å få alt på plass til åpningen. Vi mistet kanskje litt oversikt allerede der.

- Sett i etterpåklokskapens lys, burde dere hatt mer is i magen?

- Ja, egentlig. Samtidig så hadde vi en kjempeåpning. Folk har jo vært flinke til å bruke oss. Beliggenheten har imidlertid vært en utfordring. Det er ikke så attraktivt nedi Yrjarsgata ennå. Alt er flyttet oppi gata. Jeg håper at folk begynner å satse mer nedi gata.

- Mener du at det hadde gått bedre dersom dere for eksempel hadde holdt til på Libra-senteret?

- Ja. Det hadde vært målet. Inngåtte avtaler har imidlertid hindret oss i å komme dit. Så må det jo også være ledige lokaler, påpeker han.

Vinge Ørsleie skryter samtidig av samarbeidet de har hatt med Bunnpris.

- De har gjort sitt beste for å vise frem ferskvaren. Det hadde ikke gått an å drive ferskvare i et eget bygg. Å være sammen med Bunnpris var egentlig et kjempekonsept som styrket oss begge.

Måtte stenge

I konkurskjennelsen fra tingretten står det at bedriften har seks ansatte. Vinge Ørsleie forklarer imidlertid at dette er alle som har vært innom siden oppstarten.

- På slutten var det bare meg i tillegg til noen på tilkalling. Jeg ble stående med ansvaret alene etter sommeren i fjor. Så fikk jeg også helseproblemer utpå høsten. Det førte til at jeg måtte stenge i perioder. Det har jeg tapt mye på, forklarer han.

Ferskvaren lå i Bunnpris sine lokaler nederst i Yrjars gate på Brekstad. Foto: Alexander Killingberg

Vinge Ørsleie forteller at det har vært et slit med svært lange arbeidsdager og det han beskriver som altfor mye arbeid.

- Vanlige arbeidsdager lå på det verste på 12-13 timer. Det var også tungt å åpne igjen etter å ha hatt stengt, forklarer han.

Tror det er marked

Til tross for at ferskvaren ble relativt kortvarig denne gang, mener Vinge Ørsleie at det er mulig å lykkes med dette på Brekstad.

- Det er marked for en ferskvare?

- Absolutt. Folk var kjempeglade for at det var et ferskvaretilbud. Vi kunne imidlertid vært flinkere til å vise oss frem. Innerst på Bunnpris ble vi litt gjemt.

- Kunne du tenke deg prøve på nytt med ferskvare?

- Ikke nå, men jeg kunne ha vurdert å være med som en støttespiller, sier han.

Les mer:

Dinner er konkurs

Bilverksted gikk konk

Maskinentreprenør konkurs