Foruten flere meldinger om festbråk på Brekstad, ble politiet kontaktet om høy musikk fra en leilighet i Botngård i halv ettida natt til 17. mai. Situasjonen skal ifølge politiloggen etter hvert ha roet seg, og politiet gjorde derfor ingen operative tiltak.

Mann i grøfta

Noe senere fikk operasjonssentralen til politiet melding om en mann som lå i grøfta i Botngård.

- Han klarte visstnok ikke å gjøre rede for seg. Melderen klarte imidlertid å få mannen på beina slik at han kunne gå hjem, forteller Fosen-lensmann Rune Halvorsen.

Grisemelding

På nasjonaldagen var det kun mindre oppdrag for politiet. Like før folketoget gikk av stabelen i Rissa i ettida fikk operasjonssentralen melding om to tisper på rømmen.

- Det var en terrier og en islandsk fårehund som var borte, opplyser Halvorsen som ikke er kjent med om hundene og eieren har blitt gjenforent.

Klokken 15.30 på nasjonaldagen er en noe diffus melding å finne i politiets logg:

«Mann kjører gris», står det.

Hvorvidt mannen kjørte som en gris, eller om han kjørte griser, går ikke fram av loggen, men det første er nok mest trolig.

- Det står at dette skjedde ved fotballbanen på Ørlandet, forteller lensmannen.

Hund i bur i bil

I halv sekstida om ettermiddagen fikk politiet beskjed om en hund som lå i et bur i en bil.

- Bilen sto like utenfor lensmannskontoret. Bileier ble oppringt, men det viste seg at ruta på bilen hadde vært åpen, så alt var i orden, påpeker lensmannen.

Til slutt fikk lovens lange arm melding om en rådyrpåkjørsel på Momyra i Åfjord. Dette skjedde i nitida på nasjonaldagen.

- Det var ingen synlige skader på bilen, men rådyret døde.

Les mer: Tok førerkortet til eldre dame.