I 1997 begynner historien til Nortek med at montørene som hørte til det gamle kraftlaget sjøl tok over drifta. Dagens daglige leder, Kenneth Stjern har vært daglig leder sia 2015. Bedriften har 19 ansatte og fire lærlinger. Rissa Kraftlag kjøpte seg i 2014 inn i bedriften.

Lett blanding

Stjern beskriver kundene som en lett blanding av bedrifter, privatpersoner og noe offentlige kunder.

– Vi er med på alt fra nybygg til restaurering av gamle bygg, forteller elektrikeren.

I Åfjord er det mange ferieboliger, og Stjern sier mange av disse har en standard som ikke står noe tilbake for det som en finner i nye boliger nå for tida.

– Det er ikke hytter, men det er mer snakk om fritidsboliger hvor folk forlanger minst like god standard som de har heime, sier Stjern.

Oppgraderinger

Når eldre hytter oppgraderes, hender det kundene må fire på krav som skjult anlegg, men i nybygg er gjerne det elektriske arbeidet like omfattende som i ordinære boliger.

– Ferieboligen er blitt heim nummer to for mange, sier Stjern.

Bedriften er sjølsagt godt involvert i det som skjer ellers i Åfjord. Sammen med  Stjern Entreprenør har de deltatt i samband med vindmølleindustriutbygginga i Roan. Der er det bygninger i vindindustriområdet der Nortek har gjort montørarbeid. Fjoråret begynte forholdsvis normalt, men utpå høsten spisset det seg til, og bedriften måtte kjøre på med overtid.

Eierskapet

I og med at Rissa Kraftlag er med på eiersida, har Nortek mulighet til å ta toppene ved at de sender sine montører.

– Er det mye å gjøre i Åfjord, kan de bistå oss, og vi kan bistå dem. Er det mye å gjøre et sted og mindre på et annet, går det greit. Det er en trygghet i å ha tilgang på nok folk, sier Stjern.

Bedriften har også deltatt i oppdrag utenbygds, i betydningen utenfor Fosen. Gjennom Stjern Entreprenør har de vært med på prosjekter der de har levert.

– Vi er blitt en forholdsvis stor bedrift, så vi trenger ikke finne alt arbeidet her, sier Stjern. Snart skal de til Bjugn for å sette i gang arbeid med utskifting av gatelys. Montørene har ifølge Stjern ikke noe imot å komme seg ut litt.

Omsetning

Veksten Nortek har vært gjennom har vært jevn. I fjor var omsetninga på 21 millioner kroner, og de regner med å stige litt til i år.

Basis er alminnelig montørarbeid, men Nortek leverer også enøkløsninger som varmepumper og solcellepanel. Det siste har ennå ikke tatt av, men bedriften leverer slike i samarbeid med Rissa Kraftlag.

– Vi håper det blir mer etter hvert, sier Stjern.

Papirarbeid

Den daglige lederen er sjøl elektriker, men på grunn av arbeidsmengden har han sjelden eller aldri høve til å praktisere faget.

– Jeg hadde helst sett at det ble tid til å arbeide med det sjøl, men det blir det ikke. Det er blitt en papirverden, sier Stjern.

I bedriften har de folk med alle slags kvalifikasjoner slik at de kan levere alt innen elektrisk arbeid.

– Vi må ha kurs og godkjenninger i hytt og vær for å kunne levere på godkjent vis, sier Stjern.

Han har tru på at bedriften skal stå seg fint etter at byggeboomen i Fosen er over.

– Vi har klart oss med samme antall ansatte. Skulle arbeidsmengden gå ned, kan vi ta på oss arbeid utenfor Åfjord, sier Stjern.