Blir løyperekorden slått i år?

Det er løperne fra Strindheim som har tatt seg raskest rundt løypa i Stjørnastafetten. Det skjedde for 36 år siden.

Startskuddet har gått for Stjørnastafetten et tidligere år.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Lørdag 2. juni smeller startskuddet for den 73. utgaven av Stjørnastafetten. Den tradisjonsrike stafetten favner løpere som jevnlig tar på seg joggeskoene og løpere som sammen med en kameratgjeng syr sammen et lag for å ha det artig den dagen stafetten arrangeres.

Må flyttes ei uke

- Vanligvis pleier vi å ha stafetten den siste lørdagen i mai, men i år har vi sett oss nødt til å flytte den ei uke på grunn av kollisjoner med andre arrangement i distriktet, blant annet ei fotballturnering. Men vi håper på god deltakelse likevel. Vi forventer minst 25 lag, og får vi ikke det blir vi skuffet, sier stafettgeneral Idar Aune i Stjørna IL.

For unge og gamle

Han håper både ung og gammel finner vegen til Sørfjorden lørdag 2. juni.

- Knøttelagene som løper den korteste løypa kan dele opp etappene hvis de synes noen av etappene blir for lange. Den lengste løypa, som blant annet seniorløperen løper er 5300 meter lang og er delt i sju etapper, sier Aune.

Utfordrer leksværingene

I år håper han å se lag som aldri før har deltatt i Stjørnastafetten.

- Leksvik IL har aldri stilt lag her. Nå når vi er blitt Indre Fosen kommune hadde det vært artig om leksværingen hadde stilt opp også. Vi har også en klasse for lag utenfor idrettsforbundet, og jeg oppfordrer bedrifter og kommuner til å melde på lag i den klassen, sier Aune.

Holder stand

Tidligere ble det arrangert flere stafetter på Fosen, men en etter en har idrettslagene lagt ned stafettpinnen. Men Stjørna IL holder fortsatt stand.

- Deltakelsen har variert, og rekorden i antall lag ble satt da vi feiret 70-årsjubileum i 2015. Da stilte hele 46 lag til start. Løyperekorden ble satt i 1982 av Strindheims seniorlag, forteller Idar Aune som oppfordrer løpeinteresserte fosninger og andre som trives i joggesko til å melde på lag til den 73. utgaven av Stjørnastafetten.

LES OGSÅ: Mange treffer blinken