Gir seg i politikken

Liv Darell (Sp) fra Rissa og Indre Fosen har sagt nei til å fortsette i fylkestinget.

Liv Darell (Sp) gir seg med politikk etter neste valg. 

Nyheter

Det er ennå et drøyt år til fylkestingsvalget, men senterpartirepresentanten har bestemt seg for ikke å stille til valg for nok en periode i fylkestinget.

Setter pris på demokratiet

- Jeg har holdt på med politikk siden 90-tallet, og jeg blir snart 60 år. Da mener jeg det er på tide å slippe til yngre krefter. Det er mye som har forandret seg siden jeg begynte med politikk. Men jeg synes det er svært interessant å drive med politikk. Demokrati og folkestyre er ting jeg setter utrolig stor pris på. Vi skal være glade for at vi i Norge har valgperioder på fire år, noe som gjør at innbyggerne kan bestemme og at makta ikke bare sitter hos noen få, sier Darell som er heltidspolitiker.

Hun er i inneværende valgperiode nestleder i hovedutvalg for utdanning i Trøndelag fylkeskommune.

Nei til kommunepolitikken

Darell er også varaordfører i Indre Fosen kommune. Hun forlater etter all sannsynlighet kommunepolitikken også ved neste kommunevalg.

- Jeg er spurt av partiet om å bli med videre, men jeg har i utgangspunktet sagt nei til det. Jeg har samme begrunnelse her som ved fylkestingsnominasjonen. Vi har mange unge, dyktige politikere, og jeg håper de vil være med videre når Indre Fosen kommune skal bygges, sier hun.

Skal ikke blande seg inn

Noen sjuende mor i huset har hun ikke tenkt å bli når hun om et drøyt år mest sannsynlig ikke blir å finne blant folkets kårne i Indre Fosen kommune.

- Men ett eller annet må jeg finne på å gjøre. Jeg må nok ut på arbeidsmarkedet. Jeg oppdaget her forelden at jeg snart må fornye førerkortet mitt for lastebil. Kanskje jeg skal ta en sjåførjobb, sier hun.

LES OGSÅ: Føler seg ikke trygg på skole i Vanvikan