Meteorologen om 17.mai-været:

- Det blir væromslag

Tirsdag formiddag ligger skodda tjukk over store deler av Fosen, i Trøndelag og Møre og Romsdal. I løpet av onsdag må fosningene belage seg på noe regnbyger, men så ser det ganske lovende ut for 17.mai, ifølge meteorologen

17.mai-feiring i Rissa i 2016.   Foto: Alexander Killingberg

Nyheter

Selv om det skyer til i løpet av kvelden og natten, så er det gode sjanser for sol på nasjonaldagen.

- Lettere skydekke

- Det blir væromslag fra i natt av. Det er en kaldfront vi skal gjennom, før det igjen blir lettere skydekke fra i morgen kveld, sier meteorolog Gunnar Livik ved Meteorologisk Institutt.

Det vil likevel bli perioder med sol, opplyser meteorologen. Selveste nasjonaldagen vil mest sannsynlig være helt fri for nedbør, og det er godt håp for fint bunadsvær.

- Det store spørsmålet nå er jo hvordan været faktisk blir på 17.mai, kan du si det med sikkerhet?

- Temperaturen vil gå noe ned, og ligge på rundt 11-12 grader, og dere får nordvestlig vindretning. De kjølige luftmassene som kommer inn i løpet av natta og morgendagen gjør at det ikke blir så høye temperaturer. Slik det ser ut nå så er det ventet oppholdsvær, og det ser ganske greit ut med perioder med sol, og ikke noe særlig vind, sier Livik.

- Ser lovende ut

Fredag vil skydekket lette litt, og temperaturen vil igjen krype litt oppover, forteller meteorologen.

- Det ser ut som helga starter bra. Mot mandag er det mer ustabilt, men det ser ganske lovende ut også på lørdag og søndag. Det blir ikke helt klarvær, men håp om sol og høyere temperatur, sier meteorologen.