UP:

- Treffer vi på noen med piggdekk nå, blir det sanksjoner

Fristen for å ta av piggdekk er første mandag etter 2. påskedag, hvis du ikke bor i Nord-Norge. Bor du på Fosen, har du nå ingen unnskyldning for å ikke ha tatt av piggdekkene etter vintersesongen, påpeker Øystein Braseth i UP.

Øystein Braseth skriver ut ei bot. (Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.)   Foto: Siri Wold

Nyheter

Han har selv registrert at flere sjåfører enda ikke har byttet dekk. Det er som kjent tilstrekkelig veggrep som veier tyngst ved omlegging av dekk, men når vi nå nærmer oss 17.mai skal det godt gjøres at forholdene krever piggdekk.

- Ikke innafor

- Jeg hører det når jeg har fri, at folk kjører på piggdekk. Det er ikke innafor lenger. Når vi har dagtemperaturer på over 20 grader, så kan jeg ikke se at det finnes noen plausible argument for å kjøre på piggdekk enda, sier Braseth.

- Det er dumt, det fører til mye støv og slitasje på veiene. Det blir spesielt ille i varmen, det går hardt utover veiene og støvet er plagsomt for de som sliter med luftveiene, sier Braseth.

- Hva skjer dersom man blir stoppet med piggdekk nå?

- Treffer vi på noen med piggdekk nå, blir det sanksjoner.

Gebyrer

- Hvilke konsekvenser vil det gi?

- Da skal det ifølge boka skrives ut gebyrer. Vi skriver ut noen få i året, men prøver å holde det nede på et minimum. Vi ønsker at folk skal kunne bruke pengene på noe annet; legg dem i nye sommerdekk i stedet, sier Braseth.