Det er i Berfjorden i Roan at det skal bygges to nye tunneler, én på nordsiden av fjorden og én på sørsiden. Totalt skal det bygges 2,7 kilometer ny vei i fjordarmen. Den ene tunnelen blir 920 meter lang, mens den andre blir 670 meter. I tillegg skal det bygges 1,1 kilometer vei i dagen.

Nytt ras

Dagens vei gjennom Berfjorden er både smal og svært rasutsatt. Tidligere denne uka raste det på nytt steiner ned i veibanen.

- Det må jo gjøres noe der. Jeg kan ikke forstå at noe kan stanse prosjektet nå, sier Sundet.

Prisen

Prisen på veiprosjektet i Berfjorden var i juni i fjor beregnet til 180-211 millioner kroner. Det går frem av Sør-Trøndelag fylkestings vedtak. I det samme vedtaket står det at «prosjektet finansieres gjennom forskuttering av fylkets framtidige rassikringsmidler med inntil kr 190 mill eks mva. og tilskudd fra Roan kommune med kr 30 mill inkl mva».

Daglig leder Sundet i Fosenvegene opplyste i mars til Fosna-Folket at kostnadsanslaget per i dag ligger på cirka 250 millioner kroner. Han la samtidig til at det ikke er noen krise i det.

Om to år slipper man å kjøre gjennom de rasfarlige halvtunnelene i Roan. Foto: Terje Dybvik

- Vi ligger omtrent der vi har lagt løpet, men vi har ikke gjort noe endelig kostnadsanslag ennå. Vi er fortsatt på et gjettestadium, men dette ser ut til å gå rimelig greit. Jeg har ikke hørt om noen kjempeoverraskelser. Vi vet fra før at tunnelene ble litt lengre enn vi trodde og håpet på i starten, men det skal ikke være noen fare for prosjektet.

- Så det er ingen skjær i sjøen her?

- Nei, jeg kan ikke forstå det. Da må det komme noe overraskende i siste fase, sier Sundet.

Byggestart

Reguleringsplanen for veiprosjektet i Berfjorden har nå ligget ute på høring. Sundet håper Roan kommune vedtar planen før sommerferien.

- Da hiver vi oss rundt med anbudsdokumentene. Vi håper å få den ut på anbud i august-september. Da ligger det an til byggestart mot slutten av året eller tidlig i 2019. Det kommer blant annet an på entreprenøren, sier han.

Saken skal også innom fylkesutvalget for en siste behandling før byggestart. Veiprosjektet i  Berfjorden ventes ferdig i løpet av 2020.