I anledning Bjugn Rotaryklubbs 30-årsjubileum drysser det gaver til flere lokale organisasjoner. Forrige uke ga klubben 5000 kroner til hjelpeorganisasjonen Baltikums Venner, og denne uka overrasket de ungdomsklubben med en sjekk på 10.000 kroner.

Ros til ungdommene

Onsdag var styremedlemmene samlet i klubbens lokaler ved Øvre Internat da Vidar Schanke og Tore Melhuus fra Bjugn Rotaryklubb kom på besøk. Ungdommene visste ikke om gaven på forhånd.

– Vi synes dere er flinke til å stå på, og det er artig å høre at dere jevnt over har mye besøk på klubben. Dere gjør en kjempejobb, sa president Vidar Schanke da han overrakte sjekken.

– Dette var veldig artig. Det er positivt for klubben, sa en overrasket og glad Joachim Hårstad Fjeldsaunet.

Ungdomsklubben i Bjugn ble gjenåpnet i oktober i fjor etter at den i flere år hadde ligget brakk.

– Sosialt møtepunkt

– Siden oppstarten har vi fått inn en del utstyr, blant annet miksebord, spill og lys, forteller Hårstad Fjeldsaunet.

Nå er det full aktivitet i lokalene, med faste klubbkvelder hver mandag for ungdom mellom 13 og 18 år. En kveld i måneden arrangeres det også juniorkvelder for barn i 3. – 7. trinn.

– Det er viktig å ha et sosialt møtepunkt. Her på klubben passer vi på at alle sammen har det bra, sier ungdommene i styret.

Hva de skal bruke pengegaven på er foreløpig litt usikkert.

Slushmaskin eller temafest

– Kanskje kan vi bruke det på å kjøpe slushmaskin. Eller så kan vi bruke noe til å arrangere temafest. Det må vi finne ut av.

Rotaryklubben er en internasjonal serviceorganisasjon som arbeider for fred og forståelse på tvers av landegrenser.

Mottoet for Bjugn Rotaryklubb er at alt de gjør skal gagne andre, og det gjelder også når lokalklubben jubilerer, sier president Vidar Schanke.