Ifølge leder i trafikksikkerhetsutvalget og varaordfører i Bjugn kommune, Hans Eide (Sp), har det lenge vært en kjent sak at flere elever ved Vallersund oppvekstsenter har en trafikkfarlig skolevei.

Det er særlig myke trafikanter som kommer fra øst på fylkesvei 721 Eide er bekymret for.

Bli påkjørt eller hoppe

– Det er først og fremst punktet fra skolen, over brua og forbi samvirkelaget som er utfordrende. Over brua er det ikke plass til fotgjengere når to biler passerer samtidig. Da har man valget om man skal bli påkjørt eller må hoppe. Mange av de som kjører der er kjent med problematikken, men vi har ikke råd til å miste noen, sier Eide.

Trafikksikkerhetsutvalget mener derfor at det bør bygges en adskilt gang- og sykkelvei med gangbru øst for oppvekstsenteret. Som et midlertidig tiltak anbefaler de også å innføre 40-sone med fartsdumper for å gjøre veien tryggere for myke trafikanter.

– Nå som Bjugn kommune er på vei ut av ROBEK-lista har vi anledning til å gjøre noe med disse sakene. Etter min mening er det naturlig at vi begynner med å sikre skoleveiene, sier Eide.

Varaordfører Hans Eide (Sp) er leder i trafikksikkerhetsutvalget i Bjugn. Foto: Ina Marie Haugen

Opp til Statens vegvesen

Det skal være 50-sone på den aktuelle strekningen i dag, og det er opp til Statens vegvesen å avgjøre hvorvidt fartsgrensen skal senkes. Saken må også behandles i formannskapet i Bjugn.

Førstkommende fredag skal formannskapet behandle det mye omdiskuterte Haugenkrysset i Botngård, der det i lengre tid har vært et ønske om lavere fart og rundkjøring. Også Botngård skole har engasjert seg i saken.

Statens vegvesen har foreløpig sagt nei til å senke farta fra dagens 80-sone, men skal vurdere saken på nytt etter ønske fra Bjugn kommune.